septembrie 24, 2023

O campanie nationala de sensibilizare a populatiei cu privire la particularitatile persoanelor care sufera de boli rare va demara, luni, 23 februarie, in organizarea Aliantei Nationale de Boli Rare si a Asociatiei Prader Willi. Campania este premergatoare Zilei Internationale a Bolilor Rare, ce se marcheaza intr-o zi… rara: 29 februarie (anul acesta, nefiind an bisect, marcarea zilei se va face in 28 februarie). Deschiderea oficiala a campaniei va avea loc chiar la Zalau – unde isi are sediul Asociatia Prader Willi – si va fi gazduita de Casa de Cultura a Sindicatelor, intr-o manifestare ce va incepe luni, 23 februarie, de la ora 16,00.
Deschiderea oficiala va include, pe langa prezentarea filmului campaniei, si o serie de alocutiuni ale oficialitatilor invitate, precum si un program artistic prezentat in colaborare cu Inspectoratul Scolar. Pe scena Casei de Cultura vor evolua, astfel, in scenete sau alte genuri artistice, copii cu dizabilitati de la centrele de educatie incluziva din Zalau si Simleu Silvaniei, dar si elevi din invatamantul de masa din diferite scoli din judet. In program vor evolua, de asemenea, si copiii din Ansamblul Folcloric “Columna” al Casei Municipale de Cultura Zalau. Spectacolul se va incheia cu o gala a oamenilor rari, in timp ce, in foaierul Casei de Cultura, participantii vor putea admira lucrari de arta plastica realizate de copii cu dizabilitati (unele dintre ele cu vanzare). Tot acolo, copiii se vor putea alege cu o pictura pe fata, participantilor oferindu-li-se si posibilitatea de a participa la o tombola.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut