Zi liberă pentru angajații care se vor autorecenza anul viitor

0
173

Persoanele care se vor autorecenza online, la recensământul din 2021, vor primi o zi liberă, plătită de angajator. Această zi liberă, plătită, se acordă în scopul de a încuraja această metodă de recenzare, în detrimentul celei clasice.

Dovada autorecenzării prin intermediul internetului se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a procedurii. Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării online au obligația de a le acorda acestora o zi liberă, plătită, în termen de maximum 1 an de zile începând cu data autorecenzării.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a procesului de autorecenzare este generat în mod automat, pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL 2021. Ziua liberă se acordă salariatului indiferent dacă acesta a realizat autorecezarea online doar pentru sine sau și pentru alți membri ai gospodăriei ori alte persoane cunoscute.

La recensământul din 2021, autorecenzarea va dura 2 luni, iar chestionarul va conține, pentru prima dată, și întrebări ale societății civile, ca de exemplu ce se întâmplă cu familiile în care unul din membri a plecat în străinătate sau ce se întâmplă cu copilul sau cu bătrânii rămași acasă în urma acestora.

În cazul celor care nu se autorecenzează, se va aplica metoda clasică, și anume mersul din ușă în ușă pentru a culege datele.

Recensământul de probă al populației va începe luna viitoare. Recensământul propriu-zis va începe în lunile iunie-iulie cu colectarea datelor administrative, urmând ca în august și septembrie să aibă loc autorecenzarea populației, iar în septembrie-octombrie se va intra în teren, acolo unde nu s-a reușit autorecenzarea.

Ziua liberă primită drept cadou pentru autorecenzare se adaugă celorlalte 15 zile libere legale din anul 2021, din care doar 7 vor fi în cursul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.