Zi de marți în Sălaj: trei răniți în accidente cauzate de neatenție în conducere

Marți, 2 august, pe drumurile din județ, s-au produs două evenimente rutiere soldate cu victime, cauzate de neatenția în conducere.

Primul accident s-a produs dimineața, la ora 08:39, pe un drum nedenumit, deschis însă circulației publice, situat între localitățile Cristur-Crișeni și Doba.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 63 de ani, din orașul Cehu Silvaniei, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sus-menționat, la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers, prin viraj la stânga, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit partea carosabilă, intrând în șanț. În urma evenimentului, pasagera dreapta față, o femeie de 60 de ani, a suferit leziuni, fiind rănită ușor. Conducătorul auto nu consumase băuturi alcoolice.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările producerii accidentului.

Cel de-al doilea eveniment rutier a avut loc la ora 11:30, pe Drumul Județean 108F, în localitatea Măeriște.

Din  primele verificări a reieșit că un bărbat, de 43 de ani, din comuna Carastelec, în timp ce conducea un autoturism, ar fi avut preocupări de natură a-i distrage atenția și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism, care staționa pe acostamentul sensului său de mers.

În urma evenimentului, un bărbat de 76 de ani și o femeie de 39 de ani, din comuna Carastelec, pasageri în autoturismul bărbatului neatent, au fost răniți ușor, fiind transportați la o unitate medicală pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate. Șoferul a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Formațiunii Rutiere Șimleu Silvaniei continuă cercetările pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

Polițiștii vă recomandă

Pentru siguranța dumneavoastă și acelor din jur, reduceți viteza de deplasare în curbe, la efectuarea virajelor, pe timp de ploaie, carosabil umed sau acoperit cu nisip ori pietriș, precum și în orice altă situație impusă de trafic. Nu conduceți autovehicule sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului. Nu vă angajați în depășiri riscante. Acordați prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept, inclusiv celor cu regim de circulație prioritar, dar și pietonilor.

Respectați regimul legal de viteză și toate regulile de circulație, deoarece au fost stabilite de specialiști tocmai pentru siguranța dumneavoastră!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut