Zi de foc pentru Simona Halep. Încep audierile

Simona Halep este deja la Lausanne, unde încep audierile TAS. Sportiva nu va face declaraţii până la încheierea audierilor. Dezbaterile încep la ora 10.30 şi vor fi cu uşile închise.

Simona Halep aşteaptă cu nerăbdare să fie audiată. Emoţiile sunt foarte mari, deoarece se decide viitorul ei ca sportivă. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) confirmă faptul că audierea privind procedurile de arbitraj a Simonei Halep împotriva Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA) va avea loc de miercuri până vineri, la sediul TAS din Lausanne, Elveţia.

Zi de foc pentru Simona Halep

Potrivit TAS, părţile, martorii şi experţii vor participa la audiere atât personal, cât şi la distanţă, inclusiv Simona Halep, care va fi prezentă în persoană. Audierea va avea loc cu uşile închise. Mai mult Comisia TAS şi părţile la procedură au stabilit un calendar detaliat al audierilor.

Audierea va începe, miercuri, 7 februarie 2024, la ora 9:30 (10.30 – ora României). Vor fi pledoariile de deschidere ale părţilor, urmate de depoziţiile martorilor şi ale experţilor.

Susţinerile orale de încheiere vor avea loc în ultima zi. Încheierea audierii ar trebui să aibă loc în jurul orei 15:30 (16. 30 – ora României), la 9 februarie 2024.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Simona Halep. Sursa foto: Facebook

Cine face parte din comisia care judecă cauza Simonei

Comisia TAS desemnată să judece această chestiune este formată din Annabelle Bennett (Australia), preşedinte, Jeffrey G. Benz (SUA) şi profesorul Ulrich Haas (Germania).

La cererea părţilor, nu vor fi furnizate informaţii suplimentare cu privire la identitatea participanţilor (reprezentanţi, experţi şi martori). TAS a stabilit că sportiva româncă nu va face nicio declaraţie pentru mass-media înainte de sfârşitul audierii.

În urma audierii, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia. În acest moment, nu se poate da nicio indicaţie cu privire la data la care va fi pronunţată hotărârea arbitrală finală.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Simona Halep. Sursa foto: Facebook

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022

Campioana noastră a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Simona Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant. Ea depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în 24 octombrie, iar după lungi tergiversări, TAS a anunţat că acest caz va fi analizat în perioada 7-9 februarie 2024.

Sursa EVZ.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *