Zeci de hectare de pădure din Sălaj se defrișează pentru a face loc autostrăzii

0
5145

În cadrul ședinței de miercuri, Guvernul a aprobat scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, fără compensare, de
către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, a unui teren forestier în suprafață de circa 95 de hectare, în vederea realizării obiectivului de interes naţional și utilitate publică „Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3 B Mihăiești – Suplacu de Barcău”.


Terenul face parte din fondul forestier naţional și se află în proprietatea publică a statului.

Peste 18 hectare din această suprafață se află în administrarea Romsilva, prin Ocolul Silvic Almaș din cadrul Direcției Silvice Sălaj. Pădurea e localizată pe raza localităților Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Treznea și Răstolț.

Circa 76 de hectare sunt deja în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru acestea serviciile silvice fiind asigurate de către Ocolul Silvic Almaș, Ocolul Silvic Stejarul și Ocolul Silvic Blidaru.

Ocolul Silvic Almaș are în grijă aproape 30 de hectare, situate la Zimbor, Sânmihaiu Almașului, Treznea, Bana și Răstolț.

Ocolul Silvic Stejarul Zalău asigură serviciile forestiere pe o suprafață de peste 35 de hectare, amplasate în Zalău, Răstolț, Treznea, și Boghiș.

Ocolul Silvic Blidaru asigură servicii pentru mai bine de 11 hectare, situate în U.P. I Românași.

„Garda Forestieră Oradea, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Sălaj, Ocolul Silvic Almaș, Ocolul Silvic Stejarul, Ocolul Silvic Blidaru şi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. răspund de aplicarea prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în Hotărârea de Guvern semnată de premierul Nicoale Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.