Zeci de hectare – cuprinse de incendii

Sfarsitul de saptamana a fost unul deosebit de incarcat pentru pompierii militari salajeni, acestia fiind solicitati sa intervina la numeroase incendii de vegetatie uscata, care au cuprins zeci de hectare de teren. “Cu toate eforturile depuse pentru aducerea la cunostinta cetatenilor a masurilor de prevenire in efectuarea igienizarii terenurilor, in numai doua zile au avut loc 6 incendii de vegetatie”, a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Salaj, slt. Lucian Jacodi.
Primul incendiu a avut loc vineri, 3 aprilie, in localitatea Badacin, unde au fost acoperite de flacari peste 4 hectare de teren.
Sambata, 4 aprilie, s-a dat alarma in 4 sectii de pompieri – Hida, Jibou, Ileanda si Nuafalau – angajatii ISU intervenind pentru stingerea a numai putin de cinci incendii in localitatile Sancraiu Almasului (doua incendii care au afectat si aproximativ 80 de metri patrati din liziera padurii), Somes Guruslau, Glod si Sag.
“Numarul ridicat de incendii produse in ultimele doua saptamani la vegetatia uscata ne ingrijoreaza si dorim sa precizam faptul ca, la astfel de incendii, primele forte ce trebuie sa intervina sunt cele din cadrul Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta, coordonate de primarii comunelor respective, iar profesioniatii de la I.S.U. intervin doar in sprijinul lor, atunci cand situatia o impune (amenintarea fondului forestier, a gospodariilor populatiei, etc.)”, a subliniat slt. Jacodi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *