Zece raniti din microbuzul rasturnat in 5 iulie intre Virsolt si Hereclean isi cer dreptul la despagubiri in instanta

Asiguratorului soferului vinovat i se pretind zeci de mii de lei


Zece dintre salajenii care au fost raniti în accidentul grav petrecut în 5 iulie între Vîrsolt si Hereclean cer acum despagubiri asiguratorului soferului vinovat. 

Microbuzul Firmei Gurzau Trans în care se aflau 16 pasageri s-a rasturnat în sant dupa ce a fost lovit de o autoutilitara marca Peugeot. Cel mai probabil din cauza oboselii sau a neatentiei, soferul autoutilitarei a intrat în coliziune frontala cu microbuzul, care s-a rasturnat în santul de pe marginea drumului. Toti cei 16 pasageri au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Majoritatea victimelor, cu vârste cuprinse între 29 si 68 de ani, prezentau traumatisme multiple la nivelul membrelor, la coloana vertebrala sau la nivel buco-maxilo-facial. Pentru unii a fost nevoie de interventii chirurgicale si spitalizare. Una dintre victime a fost internata pret de câteva zile la Reanimare, din cauza starii critice în care se afla.
Printre victime s-au aflat si doua asistente medicale (dintre care una nu mai practica meseria), care au avut prezenta de spirit si capacitatea ca, dupa accident, sa acorde primul ajutor celor din jur înca din primele minute.
Majoritatea victimelor accidentului, cu domiciliul în Cizer, Horoatu Crasnei si Plesca, faceau naveta. Zece dintre cei care au avut de suferit si care se cunosc între ei au decis sa solicite ajutorul avocatului Bogdan Ilea, pentru a primi despagubiri de la societatea de asigurari la care era asigurat cu polita RCA soferul vinovat.
Dupa externarea victimelor acidentului, se va face expertiza medico-legala, care va arata în ce masura le-a fost pusa  viata în pericol si va obliga asiguratorul soferului la despagubiri. stop_coloana
În functie de gravitatea suferintei fiecareia dintre victime, vor fi solicitate si sumele de despagubire, care pot varia între câteva mii de lei si zeci de mii, în cazul vatamarilor corporale, ne spune avocatul Bogdan Ilea.
Procurorii vor dispune audierea tuturor martorilor si se va dispune o expertiza tehnica auto pentru a se stabili dinamica producerii evenimentului, respectiv daca accidentul a fost într-adevar provocat de soferul autoutilitarei sau din alte cauze.
Este îndreptatita la despagubiri si societatea Gurzau Trans.
În ceea ce priveste situatia soferului autoutilitarei, acesta poate fi despagubit doar daca are CASCO.
Putini dintre cei care sufera de pe urma accidentelor rutiere stiu ca pot fi despagubiti de companiile de asigurari.
Limita maxima acoperita de RCA este de cinci milioane euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului. În situatia în care valoarea prejudiciului depaseste suma maxima specificata în polita de asigurare, diferenta va fi suportata de catre autorul accidentului.
Orice victima a unui accident rutier are dreptul la despagubiri consistente si le poate obtine daca apeleaza la un avocat care sa îl îndrume spre ce are de facut pentru a-si recupera corect prejudiciul cauzat de vatamare.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *