ianuarie 31, 2023

Zece cățeluși salvați de Poliția Animalelor

În ultima săptămână, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au plasat în adăpost 10 cățeluși care se aflau într-o stare de pericol. Ultimul dintre ei a fost salvat joi, 18 august. În urma unei sesizări, polițiștii au intervenit și au salvat patrupedul abandonat, ducându-l la un adăpost, unde să beneficieze de hrană și îngrijiri.

Doi cai abandonați pe drum, la Someș Odorhei, au fost duși la adăpost

Tot în cursul zilei de joi, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au plasat în adăpost două cabaline, lăsate nesupravegheate pe drumurile publice din comuna Someș-Odorhei, în cadrul unui plan de acțiune în comun cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou, care a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea obligațiilor avute de proprietarii și deținătorii de cabaline, prevenirea distrugerii culturilor de către animalele lăsate nesupravegheate,  dar și prevenirea abandonului acestora.

Activitățile s-au desfășurat în orașul Jibou și în împrejurimi.

Cei doi cai lăsați nesupravegheați, aflați într-o stare de pericol din cauza traficului, au fost prinși și plasați într-un adăpost pentru animale, pus la dispoziție de Consiliul Județean Sălaj.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția deținătorilor de animale să respecte cadrul legislativ în vigoare, întrucât le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi și, începând cu luna mai 2022, au intrat în vigoare noile prevederi legale privind protecția animalelor care stabilesc sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime, violenţă sau abandon asupra animalelor.

Deținătorii de animale au obligația de a le asigura un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, asistență medicală.

“Recomandăm cetățenilor să manifeste grijă față de animale, să le asigure un adăpost corespunzător, care să le poată oferi protecţie, precum și să le asigure cantitaţi suficiente de apă şi mâncare, deoarece toţi deținătorii de animale au obligaţia legală de a lua măsurile necesare astfel încât să evite orice suferinţă ce ar putea fi provocată acestora”, este mesajul transmis de polițiștii sălăjeni.

1 thought on “Zece cățeluși salvați de Poliția Animalelor

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut