Zece ani de inchisoare pentru ca si-a omorat bebelusul de doua luni

Zece ani de inchisoare  pentru ca si-a omorat  bebelusul de doua luni

Tanara salajeanca Daniela Blajan, de 22 de ani, din satul Fodora, comuna Galgau, care si-a omorat bebelusul de doar doua luni prin asfixiere in vara anului trecut si i-a ascuns cadavrul sub un cotet, a fost condamnata ieri de Tribunalul Salaj la 10 ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunea de omor impotriva unui membru al familiei. 

rn

Magistratii Tribunalului Salaj au ales sa-i aplice tinerei pedeapsa minima de 10 ani de inchisoare, in conditiile in care Daniela Blajan risca o pedeapsa intre 10 si 25 de ani prentru fapta ei.
Condamnarea a fost pronuntata fara un acord de recunoastere a vinovatiei din partea inculpatei. Blajan Daniela este dupa gratii din 21 iulie anul trecut, incarcerata in Penitenciarul Arad, in stare de arest preventiv.
Dosarul penal a fost inregistrat la Tribunalul Salaj in 11 august 2017, iar in proces au fost 14 termene de judecata. Dupa sapte luni, instanta o condamna pe Daniela Blajan la 10 ani de inchisoare si ii interzice drepturile parintesti si dreptul de a fi tutore sau curator, precum si alte drepturi, pe durata executarii pedepsei, dar si timp de trei ani dupa executarea pedepsei.
Decizia poate fi atacata cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Procurorii spun ca pedeapsa aplicata inculpatei se incadreaza in limitele legale si ca asteapta motivarea instantei, dupa care vor analiza oportunitatea de a face apel sau nu.

rn

Crima oribila comisa intr-o familie
care traieste in saracie extrema

rn

Parchetul de pe lânga Tribunalul Salaj a constatat, pe 7 iunie 2017, ca principalul suspect in cazul bebelusului gasit mort cu patru zile mai devreme in curtea familiei Blajan, din satul Fodora, comuna Galgau, este Blajan Daniela Nicoleta. Procurorii spun ca în cursul lunii februarie 2017, Blajan Daniela a aruncat peste fiica sa, în vârsta de doua luni, o plapuma, cu intentia de a o ucide, dupa care a parasit locuinta, iar când s-a reîntors, copilul decedase.
Familia Blajan, din Fodora, in a carei curte a fost gasit bebelusul mort, este una cu probleme. Sunt trei frati, o tanara de 22 de ani, Blajan Daniela, si inca doi frati de 23 – 24 de ani, cu handicap sever, handicap locomotor si handicap mintal. Este singura familie din Galgau cu probleme speciale, cu un venit din indemnizatia de apartinator, pentru ca au in grija doi copii cu handicap, fiind singura lor sursa de venit.
Tanara Daniela condamanta acum pentru omor, mai are doi copii, de 3 – 5 ani, nu este casatorita si nici nu traia in concubinaj cu cineva. Lucra barmanita la un bar din comuna. Oamenii din sat spun ca banuiau ca este gravida, dar nimeni nu s-a preocupat ce s-a intamplat apoi. Asistentul social din comuna, in grija caruia se afla familia, ne-a declarat ca nu a observat-o pe Daniela Blajan ca ar fi fost gravida cu copilul pe care l-a omorat dupa nastere.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *