decembrie 5, 2022

Zalăul are nevoie de piste pentru biciclete

Noua platformă online prin care sălăjenii sunt chemaţi să facă propuneri şi să participe la viziunea pentru dezvoltarea Sălajului dă semne că are succes. Zălăuanul Adrian-Marius Stana a postat pe platforma Sălăjenii Contează (sălăjeniicontează.ro) o propunere pentru realizarea de piste pentru biciclete în oraşul Zalău. Propunerea lui Stana este cât se poate de pertinentă, apreciată de opinia publică şi pare una realizabilă în termen scurt, faţă de celelalte propuneri cu care suntem familiarizaţi de câţiva ani – reabilitarea Cinematograf Scala, reabilitarea Primăriei Zalău.
“Deoarece în ultimii ani tot mai mulţi locuitori ai oraşului Zalău au prins gustul mişcării pe bicicletă, propun să ne alăturăm oraşelor civilizate prin amplasarea unor piste şi staţii pentru biciclete. Creşterea atractivităţii transportului public prin crearea de benzi dedicate şi adoptarea măsurilor prin care bicicliştii să poată circula în siguranţă în oraş sunt câteva dintre principiile dezvoltării mobilităţii urbane şi care ar putea decongestiona întregul oraş”, a scris iniţiatorul.
stop_coloana Zălăuanii se bucură în prezent de mai puţin de un kilometru de piste pentru biciclete. Acestea sunt în tronsoanele reabilitate de trotuar Perla – Parc şi Scala – Ceas. Chiar dacă pistele există, de cele mai multe ori, cei care circulă pe pistă nu sunt bicicliştii, ci pietonii.
Zalăul nu are, aşa cum amintea şi iniţiatorul proiectului, nici parcări pentru biciclete, cu o singură excepţie în Parcul Central, nici staţii de unde poţi închiria o bicicletă, aşa cum sunt în oraşele vecine Cluj-Napoca şi Oradea.
În plus, dacă s-ar încuraja mersul pe bicicletă, ar putea fi mai aerisit traficul din centrul Zalăului şi oraşul ar fi mult mai curat. Pe lângă acestea, nu ar mai fi îmbulzeală nici pentru locurile de parcare din centru.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *