noiembrie 27, 2022

Zalăul aprinde de 1 decembrie luminile sărbătorilor de iarnă

Zalăul se pregătește de Sărbătorile de Iarnă cu pași repezi. Firma Citadin a Primărie Zalău a montat deja mare parte din instalația de lumini în centru orașului, care vor fi aprinse de 1 decembrie, urmând ca până pe 6 decembrie să fie montate toate ornamentele stradale. 

Pe lângă instalațiile de iluminat festiv care au fost folosite și în anii precedenți, consilierii locali au aprobat încă din luna februarie a acestui an, prin Hotărârea Consiliului Local numărul 21 din 16 februarie, alocarea sumei de 68.150 de lei pentru achiziționarea și montarea a 52 de figurine luminoase. Pe lângă suma alocată din bugetul local, pentru îmbunătățirea iluminatului festiv a mai contribuit, printr-un contract de sponsorizare în valoare de 1.000 de lei, și firma Multicom.
Noile ornamente vor fi amplasate în zone în care în anii anteriori iluminatul festiv a fost mai “discret” – Ortelec, Stâna, zona Spitalului Județean, Benzinăria Mol, intrarea pe strada Mihai Eminescu, porțiunea între străzile Gheorghe Doja și Corneliu Coposu, Pasarela din Dumbrava, Benzinăria Petrom din Porolissum. Ornamentele menționate sunt realizate de o firmă specializată, în urma unei selecției de oferte, și aceeași firmă se va ocupa și de montarea lor, ne-a transmis Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al SC Citadin.

Decoruri speciale la Scala și în fața Parcului Central

“Angajații SC Citadin Zalău SRL au început montarea sau verificarea instalațiilor folosite în anii precedenți și, cel mai probabil, majoritatea zonelor din municipiu vor fi împodobite până cel târziu în 6 decembrie. Astfel, pe Bulevardul Mihai Viteazul, în zona centrală și în celelalte zone din oraș vor fi amplasate șiruri și perdele luminoase, țurțuri, steluțe și figurine. În fața Parcului Central, cei mici vor putea admira sania lui Moș Crăciun, precum și o reconstituire a scenei Nașterii, iar în fața fostului Cinematograf Scala o Îfântână” luminoasă”, ne-a spus Paul Maghiu. stop_coloana

Primăria nu mai organizează focul de artificii de Revelion

Anul acesta, la trecerea dintre ani, zălăuanii nu se vor bucura de celebrul foc de artificii organizat de Primăria Zalău. Printr-o hotărâre luată la ultima ședință de Consiliu Local, consilierii au aprobat proiectul prin care suma de bani care se ducea spre organizarea focului de artificii să fie donată pentru spitalizarea victimelor din clubul Colectiv.
“Primăria nu va organiza artificii de Revelion, asta nu înseamnă că o altă firmă nu are dreptul de a organiza un astfel de foc de artificii”, ne-a mai spus Paul Magiu.

Șimleul va fi și anul acesta cel mai frumos împodobit

De mai mulți ani, atu-nci când vine vorba de iluminatul festiv, orașul Șimleul Silvaniei a fost cel mai frumos împodobit din județ. Anul acesta, orașul va fi împodobit cu aceleași ornamente ca cele de anul trecut, cu mici îmbunătățiri, după cum ne spune primarul orașului, Septimiu Țurcaș. Cel mai frumos loc din oraș va fi, ca în anii trecuți, Parcul Central, unde se va monta o sanie a lui Moș Crăciun și diferite ornamente luminoase care vor întruchipa renii lui Moș Crăciun, oameni de zăpadă și altele specifice sărbătorilor. Toate străzile principale din oraș vor fi împodobite cu clopoței de mari dimensiuni și cu șirurui luminoase, astfel încât fiecare locuitor al orașului să simtă atmosfera de Crăciun. Bradul va fi montat ca în anii precedenți lângă Parcul Central.
Spre deosebire de Zalău, la Șimleu Silvaniei se va marca și trecerea dintre ani. Revelionul 2016 va fi marcat de Primăria Șimleul Silvaniei cu un foc de artificii și o cupă de șampanie oferită de edilii orașului.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *