septembrie 30, 2022

Zalăul va avea primele două parcări etajate: la Spitalul Vechi și aproape de Grădinița nr. 1

Luna septembrie a adus Primăriei Zalău primele contracte pentru documentațiile tehnice necesare construirii a două parcări etajate. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Teodor Balajel, pe pagina sa de socializare. Vicele ajunță că cele două parcări vor fi construite la Spitalul Vechi și în spatele Clădirii Transilvania, însă intenția Primăriei este să acceseze fonduri europene pentru înființarea acestor tipuri de parcări în mai multe zone din oraș, pentru a putea acoperi necesarul de locuri de parcare din municipiu.

Parcările vor avea trei nivele – demisol, parter și un etaj constând într-o terasă neacoperită. Prima variantă a soluției tehnice cu care vor veni specialiștii va apărea în aproximativ o lună de zile, după cum spune Teodor Bălajel.

”Am semnat ieri (marți, n.red.) contractul pentru realizarea documentației tehnice pentru primele două parcări cu etaj. Una va fi în fața Spitalului Vechi, iar cealaltă în apropierea Grădiniței nr. 1, în spatele clădirii Transilvania.

Este începutul pentru planul nostru mai amplu de a construi astfel de parcări în toate zonele din Zalău, pentru că în cartiere avem în mare parte terenuri în pantă și prin realizarea de parcări cu etaj și terasate putem câștiga mult spațiu.

După vizita în teren cu specialiștii, propunerea este pentru construirea de parcări pe trei nivele – demisol, parter și un etaj constând într-o terasă neacoperită. Vom avea o variantă cu soluția tehnică în aproximativ o lună de zile. Vor fi, desigur, costuri mai mari decât pentru amenajarea parcărilor obișnuite, dar vom încerca, în primul rând, să obținem bani europeni, dacă ghidurile de finanțare ne vor permite accesarea de fonduri pentru acest obiectiv. Dacă ghidurile de finanțare ne vor fi potrivnice, vom aloca banii din bugetul propriu. Chiar dacă în această situație implementarea soluției parcărilor etajate în tot Zalăul va fi un pic îngreunată, pentru că amortizarea investițiilor va fi de foarte lungă durată”, spune viceprimarul.

Teodor Bălăjel a adăugat că sunt în curs de amenajare peste 300 de locuri de parcare în Porolissum și în zona Spitalului de Recuperare, în apropierea Spitalului Județean, iar soluția parcărilor pe verticală, folosind la maxim posibilitățile date de terenurile în pantă, este una foarte utilă pentru Zalău.

La nivelul municipiului Zalău sunt înmatriculate 28 de mii de autovehicule deținute de persoane fizice, la care se adaugă alte 7 mii de autovehicule deținute de firme.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.