Iarna si-a reintrat in drepturi joi noaptea si, in numai cateva ore, soferii din Zalau au fost supusi la un adevarat test al nervilor, fiind obligati sa conduca printre troiene. La primele ore ale diminetii de vineri, cand zalauanii se indreptau spre locurile de munca, strazile din municipiu, in special cele in panta, erau aproape impracticabile.
Chiar daca vremea a fost deosebit de capricioasa, angajatii DGADP au fost la posturi in noaptea de joi spre vineri, cu toate utilajele din dotare – raspanditoare de material antiderapant, buldoexcavatoare cu lama, un autogreder si un incarcator frontal – si cu aproximativ 100 de angajati.
„La aceasta actiune a fost folosit si un utilaj nou multifunctional (unimob), care intervine eficient in zonele cu probleme, astfel ca joi noaptea s-au putut efectua cate patru treceri pe zona 22 Decembrie – Aghires, Porolissum – Ortelec si Bulevardul Mihai Viteazul – Gara”, a precizat Manuela Ghiurutan, purtatoarea de cuvant a primariei.
Potrivit declaratiilor ei, intr-o singura noapte s-au folosit aproximativ 100 de tone de material antiderapant, DGADP-ul avand in stoc material suficient pentru depasirea perioadei de iarna.
Interventiile de deszapezire se efectueaza prioritar in zona centrala si pe traseele mijloacelor de transport in comun. De asemenea, constituie prioritate intrarile in oras si zona strazilor in panta catre Aghires, Ortelec, si deschiderea drumului catre Stana. In etapa a doua se intervine in cartiere, pe strazile si aleile aferente.
Purtatoarea de cuvant a primariei a mai precizat ca utilajele de deszapezire intampina probleme pe anumite strazi (Crisan, Dumbrava, Pietris, Hasdeu, Eminescu, Stadion, Meses), din cauza proprietarilor care isi parcheaza neregulamentar masinile.