Zalăul se transformă în orașul verde, cu parfum de tei

Citadin Zalău anunță că se plantează în aceste zile 450 de tei și 182 de mesteceni, pe raza municipiului.

Cei 632 de arbori au fost achiziționați de la Huta Poic pentru a fi siguri că ”sunt de calitatea și de dimensiunea potrivită pentru a crește sănătos și pentru a se dezvolta frumos”, după cum se comunică pe pagina oficială a societății.

Copacii sunt plantați în apropierea celor 50 de locuri de joacă din oraș, pentru a asigura zone de umbrire și un aspect plăcut pentru părinți și copii.

”Cu cei peste 800 de arbori plantați în ultima perioadă de Citadin și cu cei 630 de tei și mesteceni pe care îi plantăm acum, ajungem la un total de peste 1.400 de copaci plantați în ultimii doi ani. Cifră care echivalează numărul arborilor plantați de asemenea pe marile artere refăcute în Zalău cu finanțare europeană. Conform datelor Primăriei Municipiului Zalău, avem în prezent în oraș un arbore la fiecare doi locuitori. Contribuim astfel la ținuta unui oraș îngrijit, verde, plăcut”, transmit reprezentanții Citadin Zalău.

Conform statisticii, în Zalău există în prezent 170 de hectare de spații verzi, adică 27 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, depășind astfel normele europene și națională, de 26 de metri pătrați, respectiv 21,4 de metri pătrați pe cap de locuitor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *