Zalăul se alătură luptei mondiale împotriva schimbărilor climatice

2
196

Zalăul se alătură luptei mondiale împotriva schimbărilor climatice primarul Ionel Ciunt semnând, marţi, Declaraţia de la Paris, convenţie prin intermediul căreia municipiul se alătură marilor oraşe care întreprind acţiuni împotriva efectelor schimbărilor climatice.

„Prin semnarea acestei Declaraţii am accentuat preocuparea şi atenţia administraţiei locale asupra minimizării consumului de energie, diminuării emisiilor de CO2, implementării unor sisteme ecologice, utilizării eficiente a energiei pe toate sectoarele de activitate şi, nu în ultimul rând, asupra transformării Zalăului într-un oraş verde. Documentaţiile care cuprind planuri de măsuri care vin inclusiv în întâmpinarea problemelor climatice şi de mediu şi care stau la baza tuturor investiţiilor efectuate în municipiu, conturând direcţiile de dezvoltare ale oraşului sunt: Planul de Acţiune pentru Energie Durabilă (PAED); Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU); Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD)”, se arată într-o postare pe contul de Facebook al primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, în Zalău se află în implementare mai multe proiecte care au soluţii energetice în vederea creşterii calităţii vieţii cetăţenilor din municipiu.

Acestea proiecte vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale şi publice, modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public, amenajarea de spaţii verzi pe imobile abandonate sau degradate şi modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană.

„Declaraţia de la Paris a fost adoptată în 12 decembrie 2015, în timpul Conferinţei COP 21, de către primari ai oraşelor din întreaga lume, această dată devenind un reper de importanţă istorică în lupta împotriva schimbărilor climatice la nivel internaţional. În data de 11 decembrie 2020, în cadrul Forumului Zero Carbone, găzduit la Paris, a fost reconfirmat interesul exprimat de oraşe în ceea ce priveşte lupta împotriva schimbărilor climatice şi limitarea încălzirii globale, Declaraţia fiind semnată inclusiv de primarul oraşului Paris, Anne Hidalgo şi primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti”, se mai arată în postarea menţionată.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.