Vești proaste pentru deținătorii de săli de jocuri de noroc și păcănele din Sălaj. După noile reglementări, Zalăul rămâne singura localitate din județ unde va mai fi permisă funcționarea acestora. Camera Deputaților a adoptat marți, 9 aprilie, reguli noi pentru sălile de jocuri de noroc.

Cea mai importantă prevedere se referă la mutarea sălilor de jocuri de noroc în afara localităților care au mai puțin de 15 mii de locuitori. La nivelul județului, municipiul Zalău este singura localitate care depășește acest prag. Șimleu Silvaniei are aproximativ 13.900 de locuitori, populația orașului Jibou este de circa 10.400 de locuitori, iar la Cehu Silvaniei sunt aproximativ 6.300 de locuitori. De menționat că noua regulă nu se aplică și sălilor de pariuri, vizate sunt doar localurile cu păcănele.

Același act normativ prevede micșorarea panourilor publicitare exterioare la jocurile de noroc la cel mult 35 de metri.

Cei care nu respectă noile reguli vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 243 de voturi pentru şi 4 abţineri urmează să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis, apoi să fie pus în aplicare în termen de cel mult 10 zile de la promulgare.