Zalăul, mai bogat cu 63 de locuri de parcare. Dar… aproape fiecare locuitor are mașină

Demolarea garajelor din zonele rezidențiale își face efectul pe deplin. Fără construcțiile adesea hidoase, aspectul este schimbat total în bine și, cel mai important, s-au suplimentat considerabil numărul locurilor de parcare.

Și pe strada Armoniei, așa cum s-a întâmplat și în alte zone ale orașului (exemplu concludent fiind, anul trecut, cartierul Porolissum), s-au creat 63 de noi locuri de parcare.

Angajații Serviciului de Administrare a Domeniului Public au finalizat lucrările de marcare a parcărilor din zona blocurilor de locuințe de pe strada Armoniei, unde au configurat 63 de noi locuri de parcare de reședință.

Potrivit Primăriei Zalău, în perioada următoare zona va fi semnalizată cu indicatoare de informare specifice parcărilor de reședință.

”Suplimentarea locurilor de parcare din această zonă vine în urma demolării garajelor existente și a intervenției pe care Societatea Citadin a avut-o în vederea amenajării platformei pentru parcare. Totodată, în zonă au fost realizate și lucrări de reparații la aleile carosabile și peietonale, configurare a rețelelor de canalizare pluvială, configurare a rețelelor de date (canalizații), amenajare a trotuarelor, amenajare de rampe pentru persoanele cu dizabilități și înlocuire a rețelei de iluminat public”, a precizat Diana Breban, purtător de cuvânt al municipalității.

La populație de 50 de mii de locuitori, 36 de mii de mașini

Anul acesta, în urma lucrărilor de modernizare în cartiere, au fost deja înființate 147 de noi locuri de parcare (84 de locuri în zona ANL si cele 63 de pe strada Armoniei). Anul 2023 a fost cel mai bogat în înființarea de noi locuri de parcare, datorită lucrărilor din cartiere. Au apărut 296 de noi locuri de parcare, în timp ce în anul 2022 au fost înființate 89 de locuri, în anul 2021 doar 28 de noi locuri de parcare, iar în anul 2020, 79 de locuri.
În total, 639 de locuri de parcare în patru ani.

Însă, numărul locurilor de parcare tot insuficient rămâne pentru că există o mașină la 1,4 locuitori.

Potrivit datelor solicitate administrației locale, la Primăria Municipiului Zalău sunt declarate un număr total de 36.416 autovehicule. Asta în condițiile în care populația municipiului, conform datelor ultimului recensământ, este de 52.359 de persoane.

Aproape 30 de mii de mașini sunt înmatriculate pe persoane fizice, iar 7.100 de mașini, pe persoane juridice.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *