septembrie 28, 2022

Zalaul este la un pas sa puna mana pe 13 milioane de euro pentru a face lux bulevardul si strada Simion Barnutiu

Proiectul se afla in faza de precontractare, air daca totul merge bine din primavara se lucreaza si totul va fi gata in patru ani

rn

Consilierii locali au aprobat ieri, luni 14 ianuarie, in prima sedinta din 2019, participarea Municipiului Zalau la proiectul "Modernizare coridoare de mobilitate urbana durabila – Zalau 2023", in cadrul POR 2014 – 2020. Au fost aprobate totodata si bugetul total al proiectului si contributia Primariei Zalau.
Daca reuseste sa obtina banii europeni pe proiectul depus, Primaria Zalau spune ca pe bulevardul MIhai Viteazu vor fi realizate piste de biciclete in lungime de 7 kilometri, pe ambele sensuri; 10 kilometri de trotuare pe ambele parti; in 7 locatii se vor amenaja locuri de parcare (aproxiamtiv 100); vor fi plantati 500 de arbori si arbusti ornamentali; se vor monta 192 de cosuri de gunoi noi si 47 de banci. Prin proiect se va reface canalizarea pluviala pe o lungime de 13 kilometri.
In acest proiect este cuprinsa si modernizarea strazii Simion Barnutiu – Voievod Gelu, unde se vor executa lucrari de amenajare trotuare si pista de biciclete, reabilitare carosabil, amenajare banda dedicata pentru autobuze pe o lungime de 1,4 kilometri, reabilitare si extindere canalizare pluviala, canal tehnic subteran pentru cabluri, amenajare statii de autobuz, amplasare mobilier urban, amenajare spatii verzi.
Valoarea totala a proiectului este de 59.711.886 de lei. Contributia Primariei Zalau este de 1.792.377 lei. Proiectul se afla in evaluare la ADR – NV. A trecut de toate etapele, iar in acest moment se afla in faza de precontractare.
Perioada de implementare este de 4 ani, iar lucrarile sunt estimate a incepe din trimestrul al doilea al acestui an, adica cel mai tarziu in luna iunie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.