„Zalăul elimină barierele pentru persoanele cu dizabilități”. O concluzie care ne bucură, mai ales că vine din partea celor care au, într-adevăr, nevoie de un oraș locuibil și ușor accesibil.

Într-o postare pe pagina proprie de Facebook, Asociația Nevăzătorilor Sălaj mulțumește public administrației locale pentru că susține integrarea persoanelor cu dizabilități în societate.

„În ultima perioadă, Zalăul se transformă într-un un oraș accesibil pentru toată lumea și suntem recunoscători Administrației Locale, personal, domnului Primar Ionel Ciunt, că ține cont de normalizarea traficului pentru a facilita viața persoanelor cu dizabilități și integrarea lor în societate. Zalăul este un oraș deschis și incluziv, avem un oraș minunat care trebuie să fie locuibil pentru toată lumea, deoarece toți avem dreptul de a ne bucura de acest oraș în condiții egale.

Semafoarele cu semnale acustice, tabelele electronice acustice amplasate în stațiile de autobuz, trotuare adaptate cu rampe și borduri coborâte, inclusiv trecerile pietonale în dreptul instituțiilor cheie, ne ajută enorm în deplasarea noastră prin oraș. Pentru orice ajutor oferit suntem recunoscători și mulțumim tuturor celor care ne fac să mergem mai departe, să răspândim munca umană pe care o desfășurăm zilnic la Asociație. Crearea și generarea acestor sinergii este foarte importantă pentru noi”, notează Asociația Nevăzătorilor Sălaj.

sursa foto: Asociația Nevăzătorilor Sălaj