Zalaul are singurul arbitru roman de box licentiat in cel mai inalt for de arbitraj – WBC

Zalaul are singurul arbitru roman de box  licentiat in cel mai inalt for de arbitraj – WBC

Zalauanul Viorel Plosca a facut box timp de 14 ani, este mutiplu medalait national, component al loturilor nationale si olipmice de box a Romaniei. La data de 18 aprilie, cu ocazia meciului de box pentru titlul Centura Mediteraneana, de la Sanmartin, judetul Bihor, in prezenta vicepresedintelui WBC, Viorel Plosca a fost promovat si a primit licenta de arbitru de box profesionist WBC – cea mai importanta versiune de box din lume in boxul profesionist. 

rn

Astfel, zalauanul Viorel Plosca este primul si singurul arbitru din Romania licentiat in boxul WBC, cel mai inalt for de arbitraj din lume.
Viorel Plosca a fost numit de Liga Profesionista de Box din Romania presedintele Comisiei de arbitri, liga afiliata la EBU (European Box Union). Este presedintele Asociatiei de Box Amator din Satu-Mare, dupa plecare lui Florin Mucultan ca si consilier personal al Ministrului Sportului, Ioana Bran.
Viorel Plosca este arbitru din anul 2003; in anul 2006 a primit calificativ european; in 2008 devine arbitru international AIBA cu doua stele, participand la mai multe competitii internationale (campionate mondiale, olipice, europene); in anul 2016 a trecut in arbitrajul boxului profesionist, iar din aprilie 2018 este licentiat in cel mai inalt for de arbitraj de box din lume, WBC, devenind primul si singurul arbitru roman in WBC.
“n cadrul Federatiei Romane de Box, in perioada 2013 – 2014, in mandatul presedintelui Leonard Doroftei, Plosca a condus arbitrajul din boxul amator din functia de vicepresedinte, alaturi de campionul mondial Adrian Diaconu, care a fost presedinte.

rn

Profesionist si in antreprenoriat

rn

Viorel Plosca este si un antreprenor foarte activ. Tocmai a pus bazele filialei din Salaj a Uniunii Nationale a Patronatelor din Romania. Marti, 8 mai, impreuna cu presedintele uniunii patronale, Ioan Lucian, a facut un tur la toate institutiile importante din Zalau, la Prefectura Salaj, Primaria Zalau si Consiliul Judetean, unde si-au prezentat obiectivele, urmand ca in viitorul apropiat filiala din Salaj sa semneze parteneriate de colaborare cu aceste intitutii publice.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *