Patru elevi ai liceului-gazda, premiati
Cei mai buni elevi din tara la constructii s-au intalnit saptamana trecuta la Zalau, in cadrul etapei finale a Concursului national pe meserii. Competitia constructorilor a fost gazduita de Grupul Scolar Mihai ViteazuL, institutia zalauana de invatamant reusind si sa-si adjudece nu mai putin de patru dintre premiile puse in joc. Astfel, in concursul destinat instalatorilor, Pusok Levente, elev al Grupului Scolar Mihai Viteazul, a reusit sa se impuna, de departe, in fata competitorilor sai, o perfomanta similara fiind obtinuta si de colegul sau Tudor Chende, primul in competitia tehnicienilor instalatori pentru constructii. Nici fetele de la Mihai Viteazul nu s-au lasat mult mai prejos, obtinand doua premii III – unul prin Georgiana Farcas, clasa a XI-a, si altul prin Denisa Gudea, clasa a XII-a, amandoua la calificarea tehnician desenator pentru constructii.
La calificarea zugrav, premiul I i-a revenit lui Alexandru Vaida, din Bistrita, iar cel mai bun zidar a fost declarat Mihai Teodorescu, din Iasi. „Dulgherul anului” este Daniel Savin din Iasi. Cei mai talentati tehnicieni desenatori pentru constructii s-au dovedit a fi Violina Movila din Iasi, la clasa a XI-a, iar la a XII-a, Alecsandru Abalasei, tot din Iasi. La calificarea tehnician in constructii, locul I la clasa a XII-a ruta progresiva i-a revenit lui Gabriel Paladuta, din Iasi, iar la clasa a XIII-a ruta progesiva, lui Victor Chis din Maramures. La clasa a XIII-a ruta progresiva, calificarea tehnician instalator, premiul I a fost castigat de Cristina Danila, din Gorj.
Caseta: La concursul gazduit, chiar inainte de Pasti, de Grupul Scolar Mihai Viteazul au participat 250 de tineri din intreaga tara, elevi ai liceelor tehnologice cu profil de constructii.