septembrie 30, 2022

Zalaul a fost vizitat de un grup de 17 elevi merituosi din raionul Ialoveni, Republica Moldova

Insotiti de prefectul raionului Ialoveni, prof. Daniela Nedelciuc, elevii au vizitat mai multe obiective turistice si au fost primiti de prefectul Salajului, Florin Florian

rn

Un grup de 17 dintre cei mai merituosi elevi din raionul Ialoveni, Republica Moldova, s-a aflat la Zalau joi si vineri (2 si 3 august), in cadrul proiectului "Vacanta de neuitat in Romania", derulat in colaborare de Asociatia Victor Babes din Cluj-Napoca (ONG – partener al Academiei Romane) si de Asociatia Lumina Silvana din Zalau.
Elevii au fost insotiti de prefectul raionului Ialoveni, prof. Daniela Nedelciuc, si de directoarea Gimnaziului din Coscalia – prof. Galina Popescu,
Printre obiectivele vizitate de elevi in judetul nostru s-au numarat Colegiul National Silvania, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul Judetean de Istorie, Biblioteca Judeteana I.S. Badescu, Catedrala Reformata din Zalau, Castrul Roman de la Porolissum, Gradina Botanica din Jibou.
De asemenea, Asociatia Lumina Silvana din Zalau a facilitat o intalnire a prefectului raionului Ialoveni, prof. Daniela Nedelciuc, cu prefectul Salajului, Florin Florian.
"Ne bucuram ca am reusit sa oferim unor elevi merituosi aceasta experienta, cu atat mai mult cu cat nu au de fiecare data ocazia de a vizita timp de doua saptamani Transilvania. Ne bucuram cu atat mai mult cu cat am vrut ca acest proiect sa se desfasoare in anul Centenarului. Privita prin aceasta prisma, vizita elevilor basarabeni are valente simbolice. Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in acest demers", ne spune reprezentantul Asociatiei Lumina Silvana, consilierul municipal Claudiu Barsan, fost viceprimar al Zalaului.
Pe langa cele doua zile petrecute in Zalau, elevii din Republica Moldova au mai vizitat timp de aproape doua saptamani cele mai frumoase obiective turistice din judetele Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Maramures.
Scopul proiectului a fost acela de a oferi elevilor din Republica Moldova cu rezultate exceptionale la invatatura o experienta de neuitat pe plaiuri transilvane. Excursia nu a beneficiat de fonduri publice, fiind suportata exclusiv din fondurile si sponsorizarile membrilor asociatiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.