Zălăuanul care și-a aruncat soția pe geam, chiar în ziua în care participaseră împreună la botezul nepoatei lor, rămâne în continuare după gratii, deși a cerut înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Judecătorii de la Tribunalul Sălaj au refuzat, vineri, 26 ianuarie, cererea bărbatului și au admis solicitarea procurorilor.

Dorel A., în vârstă de 45 de ani, a fost reținut în data de 4 ianuarie, la scurt timp după comiterea faptei. În noaptea de 3 spre 4 ianuarie, pe fondul consumului de alcool și a unui conflict izbucnit între el și soția lui, bărbatul a aruncat-o pe femeie de la geamul unui apartament situat la etajul III, într-un bloc din cartierul Porolissum.

Bărbatul este bănuit de procurori că ar fi premeditat cumplita faptă. În trecut, femeia a mai fost amenințată cu moartea de către soț. Acesta a avut un comportament violent față de întreaga familie, fiind emis chiar și ordin de protecție pe numele său, în anul 2020.

Soția lui, Loredana A., avea 43 de ani și era mamă a doi copii, de curând și bunică. De altfel, tragedia s-a produs la câteva ore după ce soții s-au întors de la petrecerea de botez a nepoatei lor, în apartamentul pus la dispoziție de una dintre fiicele lor. Cei doi soți erau plecați în Germania și au venit acasă special pentru botez.

Vineri, 26 ianuarie, magistrații au decis să prelungească măsura arestului preventiv.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și, în baza art. 234 şi urm. C.p.p., prelungeşte durata măsurii arestării preventive față de inculpatul AD cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie (…) pe o durată de 30 de zile, de la data de 04.02.2024 până la data de 04.03.2024 inclusiv. Respinge cererea privind înlocuirea măsurii preventive față de inculpat. (…) Constată că inculpatul beneficiază de apărător ales”, scrie în încheierea magistraților.

În aceeași zi, judecătorii de la Tribunalul Sălaj au pronunțat sentința în celălalt caz înfiorător, cel al femeii ucise tot la Zalău, tot de către soț, în propria locuință, prin strangulare cu un colier din plastic. O. Sorin Vasile a fost condamnat la închisoare pe viață. Acesta a fost decăzut și din drepturile părintești. În plus, după ce copiii s-au constituit părți civile în proces, bărbatul a fost obligat de instanță se le acorde fiecăruia câte 100 de mii de euro, drept daune morale.