Zălăuanii se plâng că orașul devine o adevărată junglă

5
1947

În ultima vreme, tot mai mulți zălăuani se plâng de aspectul spațiilor verzi din oraș, cu precădere cele dintre blocuri și din cartiere, unde vegetația a crescut peste măsură și nimeni nu a intervenit deocamdată.

În mediul online, sute de zălăuani din diferite zone ale orașului au postat poze și mesaje prin care cer administrației locale să ia măsuri, înainte ca orașul să devină o „pădure amazoniană”. „Oameni buni, e crescută o iarbă de jumătate de metru între blocuri de care nu se ocupă absolut nimeni, nu poți să ieși afara cu câinii, copiii nu se pot juca în spatele blocului, ce facem până la urmă?!”, întreabă un cetățean revoltat.

„La noi în Dumbrava 2 încă anul acesta nu i-am văzut, la fel e și la noi, zici că suntem în junglă”, adaugă un alt zălăuan. „La fel e iarba de mare și pe Sfânta Vinere și zona Bancpost, oriunde mergi, e iarba de jumate de metru”, spune un alt plătitor de taxe și impozite. „Când îmi scot câinele efectiv îl pierd”, adaugă, cu umor, un alt concetățean.

Iarbă mare și în Cimitirul ortodox

Zălăuanii critică și modul în care arată Cimitirul ortodox. Aceștia spun că accesul pe alei, printre morminte, este mult îngreunat de vegetația abundentă.

Pozele din Cimitirul Ortodox au fost făcute marți, 8 iunie, în jurul orei 12.00.

Primăria Zalău: Echipele Citadin au fost suplimentate și acționează cu 18 coase

De cealaltă parte, administrația locală spune că se lucrează de zor în această perioadă pentru cosirea vegetației, efectivul Citadin fiind suplimentat în acest sens.

„În municipiul Zalău, activitatea de cosit este realizată de Societatea Citadin. În ultima perioadă, echipele care desfășoară această activitate au fost suplimentate și lucrează în schimburi prelungite. De asemenea, a fost suplimentat și numărul de utilaje, în prezent echipele Citadin acționând cu 18 coase. În această perioadă, o echipă este în Dumbrava 1 și 2 și o altă echipă în zona Autogară – str. Tudor Vladimirescu, zona Porolissum. De asemenea, începând de ieri (luni, 7 iunie, n.red.), o altă echipă cosește în Cimitirul Municipal, urmând să finalizeze în cursul zilei de mâine (miercuri, 8 iunie, n.red.)”, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

În municipiul Zalău sunt 142 hectare zone verzi, 15 hectare parcuri și 45 hectare cimitire.

5 COMENTARII

  1. Orașul nostru întotdeauna a fost o jungla, așa ca ce va mirați? Poate peste vreo 100 de ani o sa arate ca un oraș din Europa! Numai ca atunci europenii vor locui pe Marte și pe Luna!!!

  2. În Porolissum se coseste pana în coltul spitalului vechi, nu depășesc gardul.. Pana la coltul spitalului se coseste în fiecare luna, 10 metri mai în dreapta sunt buruieni de 1,80m

  3. Cei care stau la case primesc amenda daca nu taie iarba in fata casei, pe santuri etc. Sigur nu vine Citadin sa taie iarba. La bloc, unde sunt 15 familii intr-o scara, de ce trebuie sa apara Citadin? De ce nu este o regula pt toti??

  4. D-nul Ion are dreptate acum sunt o multime de concetateni care toata ziua i-si plimba cainii pe spatiile verzi.Nu poti iesii cu copii la joaca pe iarba sau aleile dintre blocuri ca sunt plin de potai
    care i-si fac nevoile pe unde apuca.De ce nu dati o hotarare de consiliu local ca proprietarii de animale de companie sa curete dupa ce i-si fac necesitatile?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.