Zălăuanii care nu încheie contract cu Brantner riscă amenzi de până la 1.000 lei

Primăria Zalău le reamintește zălăuanilor care beneficiază de serviciul de colectare a deșeurilor că sunt obligați să încheie contract pentru serviciile de salubrizare prestate de firma Brantner. Cine nu face acest lucru până în 15 august, va fi bun de plată, precizează autoritățile locale.

Primăria a anunțat că sprijină Societatea Brantner Environment SRL în activitatea de încheiere a contractelor de prestări servicii pentru salubrizare, iar refuzul utilizatorilor de a încheia contract constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. În conformitate cu prevederile Legii nr. 101/2006 – Legea serviciului de salubrizare a localităților, utilizatorii serviciului de salubrizare (persoanele fizice si juridice) au obligația de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licențiat în aria de delegare respectivă, menționează Primăria Zalău.

“În urma verificărilor în teren, s-a constatat că un număr însemnat de utilizatori care beneficiază de serviciul de colectare nu dețin contract de prestare a serviciului. Astfel, aducem la cunoștința utilizatorilor care beneficiază de serviciul de colectare și nu au încheiat contract de prestare a serviciului până în data de 15 august 2021, că va fi instituită, în baza Legii nr. 101/2006, o taxă specială, mai mare decât valoarea serviciilor prestate în baza contractelor direct încheiate între cetățeni cu operatorul”, atrag atenția reprezentanții administrației publice locale.

2 thoughts on “Zălăuanii care nu încheie contract cu Brantner riscă amenzi de până la 1.000 lei

  1. Întotdeauna primăria a sprijinit firma de salubritate, inclusiv când este vorba de majorarea tarifelor fără nici o justificare, dar în detrimentul cetățenilor. Cei din primărie se comportă că și cum ar fi angajații firmei. Oare de ce ?

  2. FOARTE BINE,AM SI EU VECINI CARE NU AU PLATIT GUNOIUL DE CAND A VENIT BRATNER,VA ROG SA NU ÎI LASATI SA NU PLATEASCA CHIAR SI RESTANTELE!!!AR FI UN LUCRU NEDREPT CAT TIMP EU PLATESC IN JUR DE 400 RON/AN,

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.