februarie 5, 2023

Zalauanii au renuntat la 8 tone de “vechituri” electrice

Prima campanie de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE) din anul 2009, in municipiul Zalau, s-a “soldat” cu strangerea a nu mai putin de 8 tone de echipamente vechi.
Astfel, sambata, 7 februarie, intre orele 8,30 – 16,30, primaria in parteneriat cu SC Ave Salaj Ecoserv SRL si Asociatia Environ au organizat o noua actiune de colectare a DEEE din municipiu, dupa modelul campaniilor de anul trecut. La fel ca si in cadrul campaniilor anterioare, echipamentele depuse de cetateni in fata blocului sau a casei au fost preluate gratuit de catre firma care asigura salubrizarea si au fost transportate ulterior la depozitul amenajat pentru acest tip de deseuri.Pentru mai multa eficienta si pentru informarea locuitorilor, au fost lipite 300 de afise si distribuiti aproximativ 1000 de fluturasi. Din informatiile primite de la biroul de relatii cu presa al Primariei Zalau, am aflat ca aceasta campanie a avut un succes mai mare decat cea din luna noiembrie a anului 2008 cand s-au strans doar 5 tone de DEEE, cu trei tone mai putin decat in week-endul trecut. “Cea mai importanta cantitate de deseuri a fost colectata de la firme si institutii, aproximativ 7,8 tone, in timp ce de la persoane fizice s-au colectat doar 200 de kilograme”, a precizat Marcela Kozma.
Conform declaratiilor sale urmatoarea campanie de colectare a DEEE -urilor, in municipiul Zalau, va avea loc peste doua luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut