Jandarmii si comunitarii au”asigurat” ordinea si linistea publica la Zilele Cetatii si Zilele Romane, plimbandu-se printre salajeni in grupuri de cate doi-trei. Una dintre preocuparile lor principale a fost indepartarea comerciantilor de sabii luminoase si a rromilor din zona caruselului. Intr-adevar, a fost un weekend destinat distractiei.
In trei zile de balci, politistii comunitari au dat noua sanctiuni contraventionale in valoare de 2.260 lei: doua pentru tulburarea linistii publice, doua pentru provocare si participare la scandal, trei pentru activitati comerciale fara forme legale si doua pentru neasigurarea curateniei in apropierea unitatii. S-ar parea ca in acest an salajenii au fost cuminti. Lucian Trif, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare a spus ca, fata de anul trecut, numarul sanctiunilor pentru activitatile comerciale fara forme legale este foarte mic, avand in vedere ca in 2008, cu aceeasi ocazie au fost zeci de cazuri.
Jandarmii nu au reusit sa-i intreaca pe comunitari, aplicand doar opt sanctiuni pentru tulburarea linistii locatarilor prin producerea de zgomote la ore tarzii, adresarea de cuvinte jignitoare sau provocare de scandal, fapte savarsite pe fondul consumului de alcool. A avut loc si un furt in Zalau, iar potrivit lui lt. Alin Mastan din cadrul IJJ Salaj, urmeaza a se intocmi dosarul cu actele premergaroare pentru a fi inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Zalau spre solutionare.
Cei peste 70 de jandarmi au asigurat buna desfasurare a manifestarilor organizate atat in Zalau cat si in Moigrad.