Recent s-a desfasurat, la Sighetu Marmatiei Cupa „8 Martie” la categoriile copii sub 8 ani si copii 9-10 ani, fete si baieti. La concurs au participat 37 de copii legitimati, din judetele Maramures, Salaj si Satu Mare.
La ambele categorii de varsta, copiii si-au etalat talentul lor pentru sah si si-au masurat cu mult entuziasm fortele pe parcursul celor 7 runde de concurs.
Zalaul a fost reprezentat de 4 concurenti pregatiti de maestrul sportului Sajter Csilla, dintre care, spre marea noastra bucurie, la categoria sub 8 ani baieti, Balint Tibor (elev la Scoala Generala nr. 1) a ocupat locul 1 si a adus astfel la Zalau cupa si medalia de aur cucerite. Din cele sapte partide a castigat 6, asigurandu-si astfel locul intai si confirmand ca locul 3, pe care l-a obtinut cu 3 saptamani in urma, la Satu Mare in cadrul Campionatului Judetean-Satu Mare pentru copii, nu a fost o intamplare. La aceeasi categorie de varsta, Simina Pop, in varsta de numai 6 ani, a reusit sa castige in concursul fetelor locul 3 (la Satu Mare s-a clasat pe locul 4) si s-a putut bucura astfel pentru cupa si medalia de bronz cucerite.
La categoria 9-10 ani baieti, Rares Moldovan (Scoala Generala nr. 5) a reusit sa obtina un rezultat bun – locul 6, cu 4 puncte, ratand de putin, in ultima runda, obtinerea unui loc pe podiumul de premiere (Rares a obtinut la Satu Mare locul 4). Si cel de-al patrulea concurent zalauan, Dacz Balazs (Scoala Generala nr.1) a obtinut un rezultat bun la primul sau concurs, reusind sa acumuleze 3 puncte. Prin participarea la acest concurs, copiii si-au castigat dreptul de a concura la Campionatul National pentru copii si juniori ce se va desfasura in luna aprilie la Voineasa. De asemenea, li s-au inmanat carnetele de legitimare emise de Federatia Romana de Sah, ei devenind astfel membri ai Clubului de Sah „Frasinul Unirea” Zalau. Ii felicitam si pe aceasta cale si le dorim mult succes la urmatoarele concursuri. De asemenea, adresam multumiri parintilor pentru efortul financiar si contributia personala la obtinerea succesului de catre acesti copii talentati si ne exprimam speranta ca vom putea organiza in viitorul apropiat un concurs similar si la Zalau pentru micii sahisti din Salaj si din judetele limitrofe.