Zălăuanca Antonia Grec, admisă pe primul loc la Drept – UBB Cluj

5
4707

La 14 ani, era absolventa de 10 – șefă de promoție – a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”. Acum are 18 ani, a fost parte a echipei olimpicilor Sălajului în câteva rânduri, a absolvit profilul Matematică-Informatică al Colegiului Național ”Silvania” Zalău cu media 9,76 pe cei patru ani de liceu și a fost admisă pe primul loc la Facultatea de Drept din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Se numește Antonia Grec și a adus multă bucurie și mândrie în sânul familiei, al apropiaților și al tuturor celor care au aflat de performanțele sale. Cum a ajuns la acest rezultat?  Reușind să îmbine utilul cu plăcutul, fără să resimtă un efort exagerat. A avut o abordare diferită a îndatoririlor școlare și a învățat din pasiune, iar acest succes îl percepe ca pe o angajare proprie de a se menține sus atât pe parcursul studiilor universitare, cât și în cariera de magistrat pe care vrea să o urmeze.

”Percep acest succes ca o încununare a muncii depuse de-a lungul anilor, dar și ca pe o oportunitate de a-mi urma pasiunea cu un start atât de promițător. Acest loc mă onorează, dar resimt presiunea de a mă menține la acest nivel în timpul facultății. Cochetez cu ideea de Drept încă din clasa a VII-a, considerând că se potrivește personalității mele și simțind că pot să fac o reală diferență în acest domeniu. Cu toate acestea, am decis să urmez un profil real, considerând că este o oportunitate de a-mi dezvolta gândirea logică atât de necesară în orice domeniu de activitate. De altfel, mereu mi-a plăcut matematica, însă nu chiar la nivelul de a o alege ca pe o carieră. Ulterior, mi-ar plăcea să studiez la Institutul Național al Magistraturii și să devin judecător, dar sunt conștientă că mai am mult de lucru până atunci”, a declarat pentru Graiul Sălajului Antonia Grec.

Antonia ne-a mai mărturisit că în școala generală unica ei prioritate a fost învățarea și acumularea de cunoștințe. Iar după ce a început studiile liceale, a optat pentru o abordare mai relaxată a îndatoririlor școlare, reușind să își mențină și viața socială activă, petrecând timp prețios și cu prietenii ei, care aveau priorități similare. Este de părere că școala românească ar trebui să ofere informații cu o cât mai mare aplicabilitate practică, deoarece informațiile strict teoretice nu vor fi niciodată suficiente pentru a pregăti copiii pentru viață, și atunci impactul cu realitatea este dur.

”Totodată sunt de părere că școala ar trebui să se focuseze mai mult pe îmbogățirea orizonturilor culturale ale elevilor prin discipline din domeniul culturii generale, cum ar fi Filosofia, dar și cunoștințe din domenii socio-umane (juridic, economic, politic, social), astfel încât fiecare elev să devină un cetățean informat și să își poată defini foarte bine locul în societate”, spune viitorul magistrat Antonia Grec.

Antonia Grec spune că a fost mereu o fire curioasă, dornică să acumuleze informații din cât mai multe domenii.

„Dintotdeauna mi-a plăcut să știu câte ceva din toate, deci aș putea să spun că am destul de multe interese. Sunt pasionată de literatură, cinematografie, muzică (în special muzica rock), limbi străine (am învățat engleza, germana și puțin rusa) și îmi place să gătesc”, afirmă tânăra.

În calea sa spre succes a avut aproape familia, dar și profesorii cărora le va purta respectul și considerația pentru rolul lor în formarea ei.

”Având dintotdeauna o afinitate pentru domeniul uman, profesorii de limba și literatura română, dar și cei de limbi străine, istorie sau filosofie au avut un rol crucial în formarea mea. Cu toate acestea, le port același respect și considerație profesorilor din domeniul real (matematică și informatică), deoarece mi-au menținut un interes viu în materia lor, stimulându-mi logica în gândire, care a constituit un suport real în examenul de raționament logic pe care l-am susținut la admitere și care îmi va fi utilă în profesia aleasă”, mărturisește tânăra.

Pe această cale, redacția Graiul Sălajului o felicită pe Antonia Grec și îi urează mult succes în tot ceea ce va urma!

5 COMENTARII

  1. Mi-e drag sa citesc articole de genul acesta. Felicitari tinerei absolvente, mult succes pe mai departe. Sper sa aud de bine si la sfarsitul facultatii!!!

  2. Chiar nu inteleg, since, ce vi se para atat de WOW faptul ca aintrat prima la facultate…. Poate daca va termina sefa de promotie, aia da. Sigur, o eleva exceptionala si un merit, insa in niciun caz sa deschizi o editie de ziar cu un asemenea articol…

  3. Felicitări! Cu toate acestea, primul elev din Sălaj admis pe primul loc la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai este Paul Iacob, în anul 2019, cu media 9,93.

  4. Chiar asa, e bucuria lor,pe noi ce ne interesează de succesul cuiva,doar nu e o persoană publică, acum că apare în ziar a devenit,faceți ce vreți dar e o știre de uz personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.