septembrie 23, 2023

Zălăuan amendat în pandemie, purtat între instituţii pentru a dovedi că şi-a achitat amenda

0

Un zălăuan susţine că a fost purtat între mai multe instituţii ale statului, pentru a dovedi că şi-a achitat o amendă primită acum un an, în starea de urgenţă.

După mai multe încercări nereuşite de a dovedi că şi-a plătit amenda, omul a decis să apeleze la instanţă pentru a-şi face dreptate.

“Într-o perioadă în care toate instituţiile statului urlă după măriri de salarii, acordare de sporuri şi pensii speciale, patru instituţii din Sălaj dau dovadă de incapacitate de a comunica între ele şi rezultă executarea silită asupra unui contribuabil, pe nedrept. Mai pe scurt, executat cu dovada plăţii în mână”, susţine într-o postare pe Facebook, Maxim Marco Laurenţiu.

Bărbatul precizează că a fost amendat de Poliţie, în luna martie a anului trecut, în Crişeni, pentru că nu a respectat condiţiile stării de urgenţă. Amenda a fost de 5.000 de lei, însă dacă o achita în 15 zile, amenda se reducea la doar 50 de lei.

A doua zi, el a achitat amenda la CEC şi a depus chitanţa la secţia de poliţie unde fusese sfătuit să o lase.

Problemele au început să apară în luna septembrie, când a verificat la ANAF dacă figurează cu amenzi şi a descoperit că avea un debit de 5.000 de lei, ceea ce însemna că dovada plăţii nu ajunsese acolo unde trebuie.

Din acel moment, a început o adevărat aventură, cu drumuri la CEC, ANAF, secţiile de poliţie din Crişeni şi Bocşa şi primăria Zalău, fără ca problema să fie rezolvată. S-a ajuns inclusiv la o somaţie de executare silită din partea ANAF pentru datoria de 5.000 de lei.

“Problema e că nu se ştie cine se face vinovat. CEC, pentru că a trimis banii la bugetul local, sau primăria Zalău că nu i-a trimis mai departe către trezorerie. Eu am achitat în termenul de 15 zile. Am avut de achitat doar 50 lei. Dacă nu achitam în 15 zile, era 5.000 lei. Am dovada că amenda a fost achitată. Am dovada că banii au intrat în contul primăriei”, a precizat, pentru Graiul Sălajului, Maxim Marco Laurenţiu.

În cele din urmă, zălăuanul a decis să apeleze la instanţă pentru a dovedi dreptatea pe care el susţine că o are.  

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut