septembrie 24, 2023

Zalău: Zona fostului CET, reabilitată complet

0

Zona fostului CET din municipiu urmează a fi reabilitată, pentru a fi transformată într-un spațiu de agrement, destinat petrecerii timpului liber. Terenul avut în vedere, situat pe strada Miții, are peste 30 de mii de metri pătrați.

Consilierii locali sunt chemați să își dea acordul cu privire la această investiție în ședința din 31 august, când pe ordinea de zi se va afla și proiectul privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza SF, pentru “Regenerare urbană zona CET Zalău”.

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, terenul vizat are o suprafaţă totală de 35.026 mp, este situat în intravilanul municipiului Zalău, pe strada Valea Miţii, nr. 2, în zona fostei Centrale Electrice de Termoficare. În prezent, terenul se află în proprietatea SC Citadin SRL, urmând ca în perioada următoare să fie preluat în proprietatea primăriei. Clădirea administrativă existentă pe acest teren va face obiectul unei investiţii ulterioare, precizează reprezentanții municipalității.

În momentul de față, terenul este neutilizat, prin investiţia propusă urmând a fi amenajat pentru scopuri de agrement şi petrecere a timpului liber.

Analiza de nevoi realizată pentru elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană arată că 37,6% din populaţia municipiului Zalău se declară nemulţumită de oportunităţile de petrecere a timpului liber, iar 33,8% se situează la mijlocul grilei de evaluare a gradului de satisfacţie.

Investiţia propusă a se realiza în zona fostului CET Zalău constă în reabilitarea integrală a acestui teren neutilizat în scopul redării sale în circuitul public sub forma unui spaţiu de agrement şi petrecere a timpului liber, realizând în acelaşi timp şi investiţii pentru asigurarea securităţii spaţiului nou creat. Principalele activităţi prevăzute în studiul de fezabilitate sunt demolarea clădirilor existente, activităţi de igienizare a terenului, defrişarea vegetaţiei existente care nu prezintă importanţă din punct de vedere ecologic, desfacerea gardului din metal existent, acţiuni de modelare/sistematizare/fertilizare a terenului, amenajare spaţii verzi (gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare arbori şi arbuşti), realizare de alei pietonale, pistă de alergat şi pistă de biciclete, realizarea unei zone destinate fitness-ului şi a unei zone cu echipamente de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi), amenajarea de terenuri de sport şi zonă pentru skateboard (pumptrack), amplasarea unei platforme subterane de colectare deşeuri, realizarea de toalete publice, împrejmuirea terenului, realizarea sistemului de iluminat, realizarea sistemului de irigaţii, realizarea sistemului de supraveghere video pentru asigurarea securităţii spaţiului public, realizare reţea de date (access point wireless).

Potrivit devizului general, întocmit la faza SF, valoarea totală a investiţiei este 36.903.096 lei fără TVA, respectiv 43.876.999,86 lei cu TVA, din care construcţii montaj (C+M) 31.600.242,32 lei fără TVA, respectiv 37.604.288,36 lei cu TVA.

Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 29 luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut