Zalau: Un nou lot de 5 blocuri va beneficia de confort termic sporit

Locatarii din cele 5 blocuri vor beneficia de un grad sporit de confort termic, precum si de o scadere semnificativa a pierderilor de energie si bani.

rn

"In prezent, in municipiul Zalau se executa lucrari privind cresterea eficientei energetice la 5 blocuri de locuinte: S 18, 18, P 15, M 6 si D 22, potrivit unei informari transmise de reprezentantii Primariei municipiului Zalau.

rn

Principalele lucrari care se efectueaza vizeaza izolarea peretilor exteriori cu sistem termoizolant, inlocuirea tamplariei exterioare cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseului peste ultimul etaj si lucrari conexe.
La aceste blocuri lucrarile sunt in diferite etape de executie. Termenul de finalizare pentru blocurile S18, 18, M6 si D22 este decembrie 2020, iar pentru blocul P15, februarie 2021.

rn

Aceste proiecte sunt finantate din fonduri europene nerambursabile in cadrul POR 2014-2020, in proportie de 60%, diferenta fiind asigurata din bugetul local si contributia asociatiilor de proprietari.
De asemenea, Primaria Municipiului Zalau a obtinut finantare si pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte I58 si SB34, P+8 si V1, C, SB42 si 1B, P40 si D111, Scala, A16 si SB15, G164 si 80 scara A, lucrari care sunt in faza de licitatie".

rn

"Proiectul de eficientizare energetica a cladirilor publice din municipiu cuprinde 5 unitati de invatamant si 30 de blocuri de locuinte. Prin cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, 1062 de familii vor beneficia de costuri mai mici la intretinere si confort sporit", a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *