septembrie 24, 2023

Zalău: Trei puncte de prim ajutor și hidratare, înființate de Primărie

0

Având în vedere temperaturile ridicate din această perioadă, Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială, a amplasat în municipiu puncte de hidratare și de asigurare a asistenței medicale – măsurarea tensiunii arteriale și a valorilor glicemice.

Cele trei puncte sunt amplasate în zonele cele mai uzitate de cetățeni: Piața Astralis, Piața Centrală și platoul din fața Parcului Central Municipal.

Totodată, autoritățile recomandă populației să respecte câteva măsuri în perioada caniculară:

Deplasările să se efectueze în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul; adăpostirea în spații dotate cu aer condiționat; purtarea hainelor lejere, subțiri, preferabil din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare; consumarea a 1,5-2 litri de lichide/zi; consumarea de fructe și legume sau iaurt; evitarea băuturilor care conțin cofeină; evitarea alimentelor cu un conținut sporit de grăsimi; menținerea legăturii cu persoanele vârstnice; să nu fie lăsați nesupravegheați copiii sau animelele în autoturisme; să se contacteze medicul de familie pentru sfaturi de specialitate; persoanele care suferă de diferite afecțiuni să-și continue tratamentul, conform indicațiilor medicului; să se folosească produsele de protecție solară.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut