noiembrie 26, 2022

Zalau – Spitalul de Urgenta dotat cu un microscop chirurgical performant

Continua modernizarea cu aparatura de ultima generatie a Spitalului de Urgenta din Zalau. Consiliul Judetean Salaj a comunicat ca a fost achizitionat un microscop chirugical care are capacitatea tehnica de a sustine interventii chirurgicale in cazul unor anevrisme intracraniene, tumori intracerebrale, malformatii arterio-venoase cerebrale, precum si orice patologie de coloana (spinala) dar si patologii complexe de tip tumoral şi vascular, 5 astfel de interventii (excizii tumoare cerebrala si 3 cazuri in herniile de disc) realizându-se, cu succes, in ultimele 3 saptamâni in Spitalul judetean. Echipamentul ofera o claritate si o precizie mai ridicata, care da siguranta interventiei chirurgicale, reducand timpul de interventie si zile de recuperare post interventie chirurgicala pentru pacient.

rn

Compartimentul de neurochirugie, din cadrul sectiei de chirurgie generala, dispune de 5 paturi, 1 medic primar neurochirug si personal de ingrijire. In primele 10 luni ale anului 2019, in acest compartiment 152 de pacienti au fost spitalizati in mod continu, iar 50 de pacienti au parte de spitalizare de zi. Au fost efectuate 67 interventii chirurgicale – aproximativ jumatate dintre acestea fiind hernii de disc (34), urmate de evacuari hematom intracranian, excizii ale unori tumori cerebrale ori decompresii ale maduvei spinarii etc., compartimentul asigurând, de altfel, o specialitate chirurgicala unica la nivelul sistemului medical public din judet.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *