ianuarie 27, 2023

Zalău: Se plantează 155 de arbori pe strada Gheorghe Doja

Lucrările de reabilitare și modernizare ale străzii Gheorghe Doja (Clujului) din Zalău se apropie de finalizare. În aceste zile, se plantează 155 de arbori ornamentali care vor transforma spațiul verde într-un coridor verde, așa cum a fost prevăzut în proiectul de investiții.

După doi ani de lucrări ample, se poate circula civilizat în zona estică a orașului. A fost turnat asfaltul nou, pe parcursul lunii octombrie s-a montat mobilierul stradal – bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete și stații de autobuz – și s-au trasat noile marcaje rutiere. În această perioadă se pavează locurile în care au fost fixate stațiile de autobuz, se plantează arborii și se fac retușurile finale. Lucrările investiției vor fi recepționate până la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

”Pe strada Gheorghe Doja se plantează 155 de arbori din speciile Liriodendron tulipifera – 11 bucăți, Acer Platanoides – 23 de bucăți, Prunus cerasifera Pisardi – 65 de bucăți, Laburnum anagyroides – 16 bucăți și 40 de bucăți de tuia. Termenul de finalizare al întregului proiect este data de 28 ianuarie 2022, dată până la care vor fi remediate și neajunsurile create de montarea capacelor căminelor. Momentan se execută lucrările de pavare în stațiile de autobuz”, a precizat pentru Graiul Sălajului purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, Cristian Bîrjac.

Lucrările de modernizare ale străzii Gheorghe Doja au demarat în iarna anului 2019, după ce primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Această stradă importantă pentru mobilitatea urbană a fost cuprinsă într-un amplu proiect de modernizare finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1 – mobilitate urbană durabilă. Valoarea investiției se ridică la suma de aproximativ 10,12 milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene și cofinanțare de la bugetul local.

A fost reabilitată canalizarea pluvială, s-a refăcut trama stradală, s-a realizat introducerea într-o rețea subterană a rețelelor de cablu, telefonie și electricitate, s-au amenajat piste de biciclete și s-au refăcut trotuarele. Pe perioada derulării acestui proiect, s-a înlocuit integral și sistemul de iluminat public și au fost suprailuminate trecerile de pietoni, lucrări realizate prin intermediul altui proiect derulat prin fonduri europene.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut