Zalau – Se maresc amenzile, dar mizeria va ramane aceeasi

Joi, 25 octombrie 2019, Consiliul Local din Zalau a votat un proiect initiat de catre primarul Ionel Ciunt prin care amenzile se maresc pentru cei care nu respecta si pastreaza curatenia orasului,

rn

In raportul de specialitate al proiectului se arata ca "in urma analizarii cazurilor de incalcare a prevederilor cuprinse in HCL 58/ 2018, s-a ajuns la decizia ca minimul amenzilor nu este atât de mare incât cetatenii sa fie descurajati sa mai comita fapte ce contravin bunei gospodariri a municipiului, drept pentru care se impune majorarea limitelor minime si maxime ale amenzilor prevazute, in cazul persoanelor fizice. Prin aceasta majorare, speram ca preventia sa creasca in cele doua cazuri si sa constituie un avertisment serios pentru cei care sunt tentanti sa incalce prevederile legale".

rn

La mizeria cu care ne-am confruntat zilnic in oras, la mai toate ghenele de gunoi sau la platfrome, conform celor din Primarie anul acesta au fost intocmite doar 105 procese verbale de constare a contraventiei. Ceea ce arata ca pe parcursul a 298 de zile din anul 2019 s-a lucrat prea putin din partea Primariei sau a Politiei Locale la prevenirea acestor situatii de degrad. Acum prin acest proiect nivelul amenziilor in lei pentru persoanele fizice a crescut de la 500-1000 lei, la nivelul 1.000-1.500 lei. A fost mai usor sa fie urcate amenzile, decat sa fie facut mai multe platforme de gunoi. Abia acum la sfarsit de an, au fost anuntate ca vor fi create alte 5 platforme de gunoi, insa pana vor fi realizate acestea mai avem de asteptat. Unii vorbesc de autodisciplina cetatenilor, dar va invitam sa va intrebati, la cei care scormonesc prin gunoaie ce disciplina se poate aplica, atata timp cat acestia pot sa refuze munca in folosul comunitatii? Da ati citit bine, in timp ce majoritatea poate fi executata silit in caz ca nu-si platesc amenzile, pentru acestia Statul de frica "discriminari" nu a prevazut actiuni concrete de punere a lor la munca in folosul comunitatii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *