Zalău: S-au răzbunat pe ”clienți” pentru declarațiile date procurorilor și au ajuns iar în arest preventiv

Doi tineri, de 19 și 25 de ani, ambii din municipiul Zalău, sunt cercetați penal într-un nou dosar pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, răzbunare pentru ajutorul dat justiției și lovire sau alte violențe. Cei doi au fost reținuți luni, 10 octombrie, pentru 24 de ore, iar marți, 11 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, în luna iulie, cei doi tineri alături de alte două persoane au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, aflându-se în arest preventiv, respectiv în arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Cu aceeași dată a trimiterii dosarului la instanță, 13 iulie, s-a dispus disjungerea cauzei față de cei doi tineri, de 19 și 25 de ani, cercetați de procurori sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu.

Din probatoriul administrat a reieșit că, în perioada 2020-2022, tânărul de 19 ani ar fi comercializat droguri de risc către consumatori din județul Sălaj, iar, împreună cu bărbatul de 25 de ani, în lunile septembrie și octombrie a.c., ar fi agresat două persoane vătămate, pentru a le determina să își modifice declarațiile date în fața organelor de urmărire penală.

La data da 10 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, răzbunare pentru ajutorul dat justiției și lovire sau alte violențe.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Sălaj, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează Biroul de presă al IPJ Sălaj.

One Reply to “Zalău: S-au răzbunat pe ”clienți” pentru declarațiile date procurorilor și au ajuns iar în arest preventiv”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *