septembrie 29, 2023

Zalău: Punctul Termic 42 se concesionează prin licitație

0

Primăria Zalău vrea să concesioneze, prin licitație publică, Punctul Termic nr. 42, de pe strada Ioan Nechita. Imobilul are 241 metri pătrați și o suprafață de teren aferent de 311 metri pătrați. Perioada concesiunii este de 15 de ani, iar prețul de pornire al licitației a fost stabilit la 117.500 lei.

Municipalitatea spune că a decis să concesioneze acest imobil deoarece nu mai corespunde destinației sale inițiale, deoarece s-a renunţat la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, și ar putea reprezenta o sursă de venit la bugetul local. Prin concesionarea clădirii, se va da posibilitatea unui investitor să realizeze un proiect care să aducă beneficii economice şi sociale prin crearea de noi locuri de muncă, să aducă un plus de valoare construcţiei şi o altă imagine zonei.

Imobilul se înscrie în zona de impozitare fiscală – ”A”, având acces din strada loan Nechita. În prezent, construcţia care a avut destinaţia de punct termic nu se află într-o stare foarte bună, fiind necesare o serie de reparaţii.

Potrivit evaluării realizate asupra imobilului construit în 1986, acesta este degradat, într-o stare tehnică nesatisfăcătoare, cu tencuieli exterioare și interioare deteriorate din cauza infiltrațiilor de apă. De asemenea, utilitățile cu care este dotată clădirea sunt devastate în totalitate.

Pentru a se putea organiza licitația, este necesar ca proiectul privind concesionarea Punctului Termic nr. 42 să treacă de votul consilierilor locali, în ședința din 22 iunie.

foto cu caracter informativ

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut