În aceste zile cu temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială a amenajat, la intrarea din Parcul Central Municipal, în Piața Centrală și în Piața Astralis, puncte de hidratare și de asigurare a asistenței medicale. Tot aici, zălăuanii beneficiază de măsurarea tensiunii arteriale și a valorilor glicemice.

În zilele caniculare se recomandă efectuarea deplasărilor în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul; adăpostirea în spații dotate cu aer condiționat; purtarea hainelor lejere, subțiri, preferabil din bumbac, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare; folosirea produselor de protecție solară; consumarea a 1,5-2 litri de lichide/zi; consumarea de fructe și legume sau iaurt; evitarea băuturilor care conțin cofeină; evitarea alimentelor cu un conținut sporit de grăsimi.

De asemenea, mențineți legătura cu persoanele vârstnice, pentru a vă asigra că sunt în regulă. ub nicio formă, nu lăsați nesupravegheați copiii sau animalele în autoturisme.

Contactați medicul de familie pentru sfaturi de specialitate.