Zalău: Program prelungit la Taxe și impozite, pentru a putea prinde reducerile

Primăria Municipiului Zalău prelungește programul de lucru cu publicul la Serviciul taxe și impozite. Astfel, în perioada 20-30 martie, angajații vor sta, zilnic, două ore în plus la ghișeu.

Noul program de încasare a taxelor și impozitelor locale este între orele 8.00-18.00, de luni până joi, iar vineri, în intervalul 8.00-16.00.

Data de 31 martie 2023 este primul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al anului în curs, atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate efectua în numerar și/sau prin intermediul cardului bancar la ghişeele din cadrul Primăriei Municipiului Zalau, în numerar la ghiseele CEC BANK SA, prin virament bancar în conturile Municipiului Zalău afișate pe site-ul secțiunea Taxe și impozite locale, precum și online, cu cardul, prin intermediul paginiilor Platformă Contribuabili (zalausj.ro), www.ghiseul.ro, cât și prin intermediul stațiilor de plată de tip SelfPay, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

În cazul achitării la caseriile serviciilor de impozite și taxe din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, CEC, prin P.O.S, prin ordine de plată sau internet banking, bonificația este de 4 % pentru contribuabilii persoane fizice care au restanţele achitate şi plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului 2023.

În cazul achitării online prin intermediul site-urilor Platformă Contribuabili (zalausj.ro), www.ghiseul.ro , cât și prin intermediul stațiilor de plată de tip SelfPay, bonificatia este de 8 % pentru contribuabilii persoane fizice care au restanţele achitate şi plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului 2023.

În cazul contribuabililor persoane juridice, indiferent de metoda de plată aleasă de către aceștia, bonificația este 4 % pentru contribuabilii care plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie a anului 2023.

În cazul contribuabililor care nu efectuează plata la termen a obligațiilor fiscale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula conform prevederilor legale majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună și fracțiune de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Datele furnizate de municipalitate la solicitarea Graiul Sălajului arată că, în primele două luni și jumătate ale acestui an, și-au achitat impozitele și taxele locale un numar de 13.280 contribuabili.

Din totalul acestora, 12.458 sunt persoane fizice, iar 822 sunt persoane juridice. Din cele aproape 12, 5 mii de persoane fizice care și-au plătit dările la bugetul local până acum, 9195 de contribuabili au achitat integral și au beneficiat de bonificație.

În cazul persoanelor juridice, 388 de contribuabili au achitat integral impozitele și taxele locale aferente anului 2023, beneficiind de reducerea acordată.

”Sumele totale încasate până la data de 14.03.2023, reprezentând impozite și taxe datorate bugetului local al Municipiului Zalau de către contribuabilii persoane fizice și juridice sunt de 8.699.376 lei”, a precizat Diana Breban, purtător de cuvânt al Primăriei Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut