Zalau: Primaria risca sa ramana fara bani pentru soseaua de centura

“La revedere” bani europeni
Soseaua ocolitoare a Zalaului ar putea ramane la stadiul de bune intentii iar sute de mii sau milioane de euro ar putea sa se scurga pe apa sambetei (sau mai bine zis pe Valea Mitii). Cam asta a fost concluzia care s-a desprins in urma sedintei extraordinare de Consiliul Local al municipiului Zalau, de ieri. Desi stadiul lucrarilor la soseua ocolitoare nu a facut obiectul vreunui punct de pe ordinea de zi, consilierul PSD, Simona Trif, a solicitat cateva explicatii executivului primariei.
Trif a prezentat o ipoteza care, din pacate, nu este departe de a deveni realitate: daca lucrarile nu vor fi definitivate pana la finele acestui an, zalauanii isi pot lua “adio” de la centura, deoarece prin programul de preaderare PHARE 2005 (pe care se bazeza si aceasta investitie) se pot incasa bani doar pana in 2009.
Primaria nu cunoaste prevederile contractului
Primarul Radu Capilnasiu nu a infirmat cele spuse de Simona Trif si a aruncat pisica in curtea constructorului, firma Kemna Bau din Germania, care, potrivit spuselor lui Capilnasiu, incearca prin diferite metode sa decaleze la maximum termenul de finalizare al lucrarilor (30 noiembrie 2009).Mai mult primarul municipiului a mai spus ca “exista anumite guri rele care afirma ca firma germana ar fi sublicitat la aceasta lucrare, doar pentru a mai prinde alte contracte in Romania”. Capilnasiu nu a putut preciza insa cati bani a incasat pana acum Kemna Bau, din totalul de 9 milioane de euro(din care 3 reprezinta aportul autoritatilor locale) si daca exista clauze in contract prin care constructorul poate fi tras la raspundere pentru amanarea nejustificata a lucrarilor. “Noi nu avem cunostinte de prevederile contractului pentru ca intelegerea a fost semnata intre Ministerul Integrarii (la acea vreme) si firma germana”, a mai spus Capilnasiu. Prim-edilul zalauan da dovada si de mult optimism, considerand ca daca firma va angaja mai multi oameni lucrarile ar putea fi totusi gata, pana in noiemmbrie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *