Comunitatea Crișan din Zalău, mai exact Asociația de Proprietari Bloc V, a câștigat un grant de 15.000 de euro din partea ONG-ului „Între Vecini”. Prima activitate organizată va avea loc chiar în acest weekend și va fi, evident, Ziua Vecinului – Picnic între vecini, cu ocazia Zilei Europene a Vecinilor.

În urma unui apel național de proiecte, desfășurat de ONG-ul „Între Vecini„, comunitatea Comunitatea Crișan din Zalău, reprezentată de Asociația de Proprietari Bloc V1, a obținut premiul cel mare, respectiv finanțare în valoare de 15.000 de euro pentru organizarea a 10 activități comunitare și montarea de panouri fotovoltaice pe bloc, ca parte din programul Acceleratorul de Comunitate Între Vecini.

Prima activitate oficială organizată este denumită Ziua Vecinului – Picnic între vecini și marchează debutul procesului de dezvoltare de comunitate, la care toți vecinii sunt invitați să participe. Evenimentul este inspirat de Ziua Europeană a Vecinilor – sărbătorită de peste 24 de ani în ultima zi de vineri a lunii mai, la inițiativa unui francez de origine română.

Comunitatea Crișan din Zalău este una din cele 24 de comunități desemnate recent câștigătoare a unui grant Între Vecini. 10 dintre ele au câștigat o finanțare în valoare de 15.000 euro (în Brașov, Reșița, Constanța, Galați, Iași, Târgu-Mureș, Zalău, Sibiu, Timișoara și Râmnicu-Vâlcea) iar 15 comunități vor fi susținute cu câte 1.500 de euro (în Iași, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Brașov, Ploiești, Teleorman, Timiș, Vrancea și Cluj-Napoca).

Ziua Vecinului – Picnic între vecini, organizată de Comunitatea Crișan din Zalău, va avea loc pe 2 Iunie, între orele 11.00 – 18.00, pe Strada Crișan nr. 2, în parcul din spatele blocului V1.

Evenimentul include o cafea și o masă între vecini, activități pentru copii, jocuri de societate, socializare.

Sunt invitați toți vecinii dornici să ia parte la formarea unei comunități unite, sustenabile, ce va reprezenta un model local replicabil, transmit organizatorii.

sursa foto: Facebook