septembrie 23, 2023

Zalău: Mamografii, teste Babeș Papanicolau și teste HPV gratuite

0

Mamografii, teste Babeș Papanicolau și HPV gratuite, la două unități mobile, în parcarea de la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” Zalău

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, cu sprijinul administrației locale, pune la dispoziție, în perioada 10 – 14 iulie, două unități mobile de screening în vederea realizării de mamografii, teste Babeș Papanicolau și HPV.

Unitățile mobile de testare vor fi amplasate în parcarea de la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”, iar procedurile sunt gratuite.

Pot beneficia de testarea mamografică toate femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani care au domiciliul în județul Sălaj sau în regiunea Nord Vest, nu au un diagnostic confirmat de cancer mamar, sunt asimptomatice, nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar, nu sunt însărcinate sau nu alăptează; nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni.

Activitatea de testare se va derula zilnic, între orele 08.00-19.00. Înscrierile se efectuează pe bază de programare, la numărul de telefon 0758.621.395, în intervalul orar 08:00-17:00.

Testările Babeș Papanicolau și HPV se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, cu domiciliul în Cluj, Maramureș, Bihor, Bistruța-Năsăud, Sălaj și Satu Mare.

Înscrierile se efectuează tot pe bază de programare, la numărul de telefon 0215.277.598, în intervalul orar 08:00-19:00. Vor fi testate și femeile care nu au programare, dar cele cu programare vor avea prioritate.

Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletinul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut