Zalău: Impozitele se pot plăti din 9 ianuarie

Primăria Municipiului Zalău anunță că activitatea de încasare a impozitelor şi taxelor locale va începe la data de 9 ianuarie.

Contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice își pot plăti impozitele şi taxele locale cu debit – impozite/taxe pe clădiri, impozite/taxe pe teren, impozite pe mijloacele de transport, taxe reclamă şi publicitate, etc. din data de 09.01.2023.

Însă, amenzile, taxele pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate și alte taxe fără debit, se încasează din 03 ianuarie 2023, prima zi lucrătoare a acestui an.

Impozitele, taxele și amenzile se pot plăti online 

La Zalău, oricare contribuabil poate folosi Sistemul electronic de consultare și plată a taxelor și impozitelor locale după autentificare pe site-ul Primăriei.

Autentificarea se face pe bază de CNP (persoane fizice), respectiv CUI (persoane juridice). Parola nu este obligatorie, ea este necesară doar pentru accesul la informații detaliate.

Sistemul este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, oferind și date despre debitele restante și majorările de întârziere calculate la zi.

Se acceptă la plată orice card de debit sau credit tip VISA, VISA Electron, MASTERCARD sau Maestro, emis de orice bancă. Sistemul beneficiază de elemente de securizare pentru evitarea fraudării conturilor de plată și a intrării frauduloase în sistem, grupate într-o soluție certificatță de procesatorii autorizați pentru efectuarea de plăți electronice în România bazată pe standardul 3D Secure.

Sistemul permite plata amenzilor pe baza datelor din procesul verbal cu verificarea încadrării în termenul de 15 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *