Zalău: Grup de acțiune local, înființat în scopul atragerii de fonduri europene

La Zalău a luat naștere, oficial, un grup de acțiune locală care are drept scop atragerea de fonduri europene și implementarea de proiecte cu astfel de finanțare.

Joi, 27 iulie, la primărie, a avut loc, în prezența primarului Ionel Ciunt, semnarea de către toți membrii fondatori a Statutului Asociației Grupul de Acțiune Locală Zalău pentru Toți, prescurtat GAL Zalău pentru Toți.

Din cadrul acestei asociații fac parte: Primăria Municipiului Zalău, reprezentată de viceprimarul Nicolae Fazakas, Direcția de Asistență Socială Zalău, reprezentată de director Dorina Baboș, Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Sălaj, reprezentată de director Lorena Filip, Societatea Comercială Veo Grup SRL, reprezentată de administrator Gabriel Ghiurco, Boldizsar Adalbert și Gudea Adrian.

Scopul înființării acestui grup de acțiune local este conceperea, organizarea, promovarea și desfășurarea de activități, în special pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile și implementarea de proiecte, care urmăresc sprijinirea pregătirea, formarea și dezvoltarea copiilor, tinerilor, adulților, vârstnicilor, cât și a grupurilor defavorizate și vulnerabile.

Necesitatea înființării acestei asociații vine ca urmare a oportunității de finanțare din fonduri nerambursabile a inițiativelor ce vizează dezvoltarea socială a comunității, explică reprezentanții administrației locale zălăuane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *