decembrie 3, 2022

Zalau – Cresterea taxelor pe gunoi, deficiente de comunicare sau ineficienta in coordonarea institutiilor?

La prima sedinta de Colegiu Prefectural la care a participat noul prefect Virgil Turcas, inainte de sarbatorile de iarna din 2019, pe langa gestul acela de pune bani pe masa si a cere sefilor de deconcentate si directori de institutii, sa numai foloseasca masinile de serviciu, in interes personal, printre altele a mai spus si lucrul acesta: "comunicarea intrainstitutionala si relationala este importanta pentru ca dincolo de calitatea de functionar, director, sef serviciu este si om. Trebuie sa punem cetateanul in centrul preocuparilor noastre. Un rol important este si relatia care trebuie sa o aveti cu mass-media si va solicit sa aveti o relatie foarte buna cu presa, pentru ca sunt anumite deficiente de comunicare."

rn

De la aceste cuvinte am vrut sa pornesc in a va relata dificultatea care exista in a comunica cu anumite institutii si sa va relatez o situatie, cu care m-am confrunta miercuri 8 ianuarie 2019. In presa locala unii au abordat problema cresterii taxei pe gunoi pentru ca chipurile nu colectam selectiv. Cum ECODES-ul s-a mutat aproape de redactia noastra, in cladirea nou reabilitata de pe strada Unirii, ne-am gandit sa le facem o vizita si sa-i intrebam de sanatate, mai ales ca din partea lor cel putin de cand sunt eu la Graiul Salajului nu am primit nici un comunicat, o informatie care sa plece de la ei, fara sa fie nevoie de o solicitare de informare. Am intrat in cladire, usa deschisa, am urcat scarile, pe nici una dintre usi nu este trecuta numele vreunei institutii. Am batut la o usa principala, nimeni, am batut la urmatorea usa nimeni, asa ca m-am trezit in biroul directoarei unul mai mare decat al prefectului. Ulterior am inteles ca directoarea inca era vacanta, in perioada in care cantitatea de deseuri creste. Acum, daca tot ma aflam acolo, normal ca fac poza, nu e treaba mea, ca tu nu ai pe nimeni la intrare, sa ma intrebe de sanatate. Am facut poza, si la birou si la graficul de colectare a deseurilor CT2 2020. Am iesit din birou am dat peste o donsoara, probabil la care anul trecut telefonic si ulterior prin email am facut niste solicitari de informare legate de colectarea selectiva si in veci nu le-am mai primit. Impreuna cu respectiva dupa un schimb de replici, am descoperit ca mai exista si alte fiinte umane in cladirea nou reabilitata pe bani grei si publici. Era un domn mai maleabil dispus sa ne ofere informatiile in masura in care este prezenta directoarea. De asemenea, o alta persoana care ne dadea lectii de jurnalism pe banii publici, de altfel venea de la un ziar la care si altii tot pe bani publici isi dau cu parerea despre "libertatea" presei. In toata agitatia care s-a creat, prin faptul ca am facut poze, ca am inregistrat, ca am indraznit sa-i intreb de sanatate, pana la urma am inteles ceva si anume cel putin, in ce priveste colectarea deseurilor, ca nu exista o colaborare clara intre institutii si firma de colectare. Adica, daca fiecare pretinde ca isi face treaba la locul de munca (Primarie, Politie Locala, Ecodes, Bratner) mai fratilor explicati-ne si noua cum de avem zilnic situatii de degrad la platformele de gunoi. Comunicati-ne voi daca nu va place ce scriem noi, ce faceti voi efectiv, pe bani publici si atunci daca unii dintre voi ne scoteti ochii, ca v-ati facut un amarat de abonament, o sa publicam ce ne trimiteti voi, insa cu mentiunea ca ceea ce ne trimiteti, sunteti voi care spuneti lucrurile astea, iar noi ne vom rezuma a verifica si a invita de asemenea si cetatenii sa verifice si sa constate autenticitatea celor declarate de voi. De exemplu, comunicati-ne cum se face ca oamenii, desi vor si fac colectarea selectiva, tot ei ajung sa plateasca taxe mai mult pentru ca nu-i cine sa aplice legea?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *