Zalău: Concurs de cultură generală și „Miss Rromanca”, de Ziua rromilor

La Zalău, Ziua internațională a rromilor va fi marcată, în data de 8 aprilie, începând cu ora 15.00, în Sala „Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, printr-un eveniment organizat de Asociația pentru Combaterea Sărăciei Sălaj în colaborare cu Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Cu acest prilej, va avea loc un concurs în domeniile cultural, istoric și desen, care vizează cunoașterea etniei rromilor și este adresat elevilor din școlile generale din județul Sălaj care au mediatori școlari sau profesori de limba rromani.  

Evenimentul include și concursul „Miss Rromanca”, la care pot să participe fete care se vor îmbrăca în costume tradiționale ale rromilor și vor cânta și dansa din tradiția rromilor.

În încheiere, în jurul orei 17.30, secția maghiară „Terbete” a Ansamblului Folcloric „Meseșul” și Ansamblul Folcloric „Mugur, Mugurel” al Școlii Populare de Arte și Meserii Sălaj, ambele aparținând de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor oferi spectatorilor prezenți momente muzical-coregrafice.

Începând cu anul 1971, în luna aprilie este sărbătorită în întreaga lume Ziua internațională a rromilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *