ianuarie 31, 2023

Zalău: Chiriașii din blocul C3, mutați provizoriu la internatul Liceului “Voievodul Gelu”

Blocul de locuințe sociale C3 intră în reabilitare, motiv pentru care administrația locală trebuie să găsească o soluție pentru cazarea chiriașilor nevoiți să părăsească, temporar, imobilul.

Blocul C3 (fostul cămin ACI), situat pe strada Dumbrava, se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care acesta urmează să fie reabilitat, în baza unui contract de finanțate încheiat între Primăria Zalău și Ministerul Dezvoltării.

În prezent, în imobil locuiesc 95 persoane, în 33 de apartamente. Acestea trebuie să elibereze cât mai curând spațiile, pentru ca amplasamentul să poată fi predat constructorului (SC Paulo -Gepa
Construct SRL Românaşi), în vederea demarării lucrărilor.

“În scopul identificării unei soluţii pentru asigurarea unor spaţii de locuit chiriaşilor de locuinţe sociale din imobil, am analizat mai multe variante. Am avut discuţii cu toţi chiriaşii, pentru a-i informa cu privire la perspectiva mutării din locuinţe pe perioada executării lucrărilor, solictandu-le, în măsura posibilităţilor fiecăruia, să încerece sa se mute pe cont propriu. Deoarece majoritatea locatarilor sunt fără sursă de venit, sau cu venituri mici, la limita subzistenţei, trăind în condiţii mizere, chiria plătită pentru locuinţele sociale fiind modică (subvenţionată de UAT), nu au resurse pentru a putea închiria o locuinţă de pe piaţa liberă, fiind chiar discriminaţi. S-a analizat inclusiv posibilitatea ca lucrările să se desfăşoare fără eliberarea locuinţelor însă imobilul va fi recompartimentat, se vor schimba toate instalaţiile – dezafectând instalaţiile existente, lucrări ce se vor efectua pe o durată de cel puţin 16 luni, astfel fiind imposibil ca lucrările să se desfăşoare în condiţiile în care blocul este locuit. S-au analizat toate locațiile/imobilele aflate în proprietatea Municipiului Zalău, ce ar putea fi reamenajate în acest scop (spaţii de locuit/locuințe sociale)”, explică administrația locală.

În acest context, o soluție identificată a fost mutarea unora dintre chiriașii din C3 în corpul B al internatului de la Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău, mai ales că acest spațiu nu este utilizat de către elevi. Aproximativ 42 de locatari din C3 urmează să se mute la internat, potrivit administrației locale.

Chiria pe care o vor plăti aici va fi de 150 lei/lună/cameră în timpul verii (1 mai – 31 octombrie) și 250 lei/lună/cameră în timpul iernii (1 octombrie – 30 aprilie).

Alte 3 locuințe de serviciu, aflate în proprietatea municipalității, vor fi transformate provizoriu în locuințe de necesitate: apartamentul nr. 1 din blocul G 105, Aleea Tineretului, apartamentul nr. 24 din blocul C4 str. Dumbrava, nr.48/A, apartamentul nr. 144 din blocul G 160, Aleea Astrei. Acestea vor fi atribuite unor chiriași din C3.

Toate aceste aspecte vor fi supuse votului consilierilor locali în ședința din 25 august.

2 thoughts on “Zalău: Chiriașii din blocul C3, mutați provizoriu la internatul Liceului “Voievodul Gelu”

  1. Ce aberație de hotărâre este și asta?!! Aduci niște adulți cu o anumită calitate socială și morală alături de niște minori 24 de ore din 24?? Este un internat școlar, sunt niște copii de 14-17 ani cazați acolo pe niște bani serioși plătiți de părinti, ce influență, ce siguranță poți avea pentru acești copiii? Domnilor consilieri care aveți copii crescuți în catifea, fără grija zilei de mâine nu vă găndiți și la alți copii?

  2. Pe bune?Cazati i la hotel,sa vedeti cum degradeaza totul in jurul lor,eu in locul primarului le as pune la munca,chiar ei sa renoveze sa toarna beton cand e cald s au ploua,sa dea cu lopata,asa poate ar intelege adevarata munca,si sudoarea pt o bucata de paine,nu sa primeasca totul de a gata

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut