Zalau-Ceremonii pentru eroii revolutie

Sambata, 21 decembrie 2019, la intrarea in Parcul Central din Zalau au avut loc ceremoniile pentru eroii evenimentelor din decembrie 1989.

rn

"eroii

rn

 

rn

Printr-un ceremonial militar si religios si discursuri de ocazie au fost marcati si cei 30 de ani care au trecut de atunci. Oficialitatile judetului si ale Municipiului au depus coroane la monumentul eroilor, un monument care de a lungul acestor ani, s-a transformat dintr-o troita de lemn intr-un monument mic cenusiu (precum cei care ne-au condus in acesti 30 de ani), fara nici o semnificatie religioasa, semn ca anumiti comunisti au continuat sa ramana la putere si dupa acele evenimente. Monument care nu reflecta suficient marele sacrificiu pe care l-au facut cei care au avut curajul sa infrunte aceei securisti, militieni sau militari, care acum tin cu dintii de pensiile speciale. Poate ca la urmatoarea bugetare participativa vom reusi sa avem o propunere si pentru un monument mai impunator, pentru romanii care si-au dat viata in acele evenimente, despre care nici astazi nu stim cu adevarat ce s-a petrecut, fara ca responsabilii sa fi platit cu adevarat pentru ceea ce au facut. Ar trebui un monument care sa ne aduca aminte nu doar o data pe an, ci de fiecare data cand trecem pe langa el ce pret are libertatea, libertate pe care vedem ca pe an ce trece, vine ingradita prin legii "democratice", impotriva a presupuse discriminari si actiuni precum cele din 10 august 2018. Cu siguranta pretul unui astfel de monument nu are depasii risipia de doua miliarde de lei vechi facuta in alte cazuri si despre care am scris zilele trecute.

rn

"ceremonii"

rn

Dincolo de apartenta fiecaruia sau neapartenenta la un partid politic, trebuie sa fim de acord, asa cum a declarat primarul Municipiului Zalaului, Ionel Ciunt, ca " Celor care au fost raniti in Revolutia Romana din 1989, peste 3300 de compatrioti de-ai nostri, le datoram respect si pretuire. Celor cazuti in Revolutie, eroi care îsi dorm somnul de veci prin cimitirele eroilor din toata tara, le aducem si in acest an un pios omagiu si zicem “Dumnezeu sa odihneasca sufletele lor in pace". 

rn

"monument"

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut