februarie 9, 2023

Zalău: Bani din bugetul local pentru proiecte și acțiuni culturale

Primăria Zalău alocă 100.000 lei, finanțare nerambursabilă, pentru activități culturale de utilitate publică. Până în 29 aprilie, data limită pentru depunerea ofertelor, au fost înregistrate solicitări pentru proiecte culturale în valoare totală de 165.000 lei.

După procesul de evaluare și selecție a ofertelor, comisia de specialitate a stabilit ca Asociaţia „Prietenii Bibliotecii” să primească 15.000 lei pentru proiectul cultural „Oraşul copilăriei mele”. Asociaţia Culturală Szilágyság primește 20.000 lei pentru proiectul cultural „Festivalul Minorităţilor Naţionale”, respectiv 15.000 lei pentru proiectul „Festivalul Primăverii”. Asociaţiei Pro Teatru i se acordă o finanțare nerambursabilă de 50.000 lei, pentru proiectul cultural „Curtea Artiştilor ediţia a V-a – Secţiunea Disconnect/Reconnect”.

Din comisia care a analizat proiectele au făcut parte Alexandru Lakatos – consilier local, Ionuț Dârjan -specialist, Doina Cociș -specialist, Mihaela Nerțan – inspector.

Asociaţia „Prietenii Bibliotecii” a cerut sprijin în vederea organizării proiectului cultural „Oraşul copilăriei mele”. Comisia a decis că Asociaţia „Prietenii Bibliotecii” întruneşte criteriile şi condiţiile minimale de finanţare. Proiectul cultural „Oraşul copilăriei mele”, care se va desfăşura în perioada 15 iunie – 15 septembrie 2022, necesită un buget de 18.700 de lei, din care 15.000 de lei sunt de la bugetul local. Punctajul obţinut după aplicarea criteriilor specifice de evaluare a fost de 100 de puncte, iar după aplicarea algoritmului de calcul a rezultat că se poate acorda o finanţare de 100% din suma eligibilă, respectiv 15.000 lei.

  1. Asociaţia Culturală Szilágyság a solicitat sprijin în vederea organizării proiectului cultural „Festivalul Minorităţilor Naţionale”. Proiectul cultural „Festivalul Minorităţilor Naţionale”, care se va desfăşura în perioada 1 august – 23 octombrie 2022, necesită un buget de 29.412
    lei, din care 25.000 lei de la bugetul local.
    Punctajul obţinut după aplicarea criteriilor specifice de evaluare a fost de 80 de puncte, iar după aplicarea algoritmului de calcul, a rezultat că se poate acorda o finanţare de 80% din suma eligibilă, respectiv 20.000 lei.
    Asociaţia Culturală Szilagysag a cerut sprijin și în vederea organizării proiectului cultural „Festivalul Primăverii”. Acesta se desfăşoară în perioada 2 mai – 30 iunie, și necesită un buget de 29.412 lei, din care 25.000 lei de la bugetul local. Punctajul obţinut după aplicarea criteriilor specifice de evaluare a fost de 60 de puncte, astfel că poate primi o finanţare de 60% din suma eligibilă, respectiv 15.000 lei.

Asociaţia „Pro Teatru” a solicitat finanțare în vederea organizării proiectului cultural „Curtea Artiştilor – ediţia a V-a”. Acesta se va desfăşura în perioada 15 iunie – 5 octombrie 2022 și necesită un buget de 117.650 de lei, din care 100.000 de lei de la bugetul local.
Punctajul obţinut după aplicarea criteriilor specifice de evaluare a fost de 50 de puncte, iar după aplicarea algoritmului de calcul a rezltat că se poate acorda o finanţare de 50% din suma eligibilă, respectiv 50.000 lei.

Potrivit HCL nr. 212 din 6 august 2010, contribuţia din partea beneficiarului, până în anul 2017, a fost de 30% din valoarea totală a finanţării. Prin HCL nr. 70 din 27 februarie 2018, privind modificarea Ghidului Solicitanţilor pentru acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru programe, proiecte şi acţiuni culturale de interes local, în municipiul Zalău, cofinanţarea a fost stabilită la minimum 15 % din valoarea totală a finanţării.

În cadrul ședinței Consiliului Local din 25 mai, pe ordinea de zi se va afla și proiectul de hotărâre privind alocarea acestor sume nerambursabile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut